Învățământ Sănătate Social Știri generale

VIDEO | Care e diferenţa, în scenariul roşu, dintre o clasă de a IV-a, cu toţi elevii la curs, şi una de a VIII-a, cu prezenţă la jumătate

Decizia de a limita numărul elevilor dintr-o clasă din anii terminali, în scenariul roşu, a stârnit reacţii în rândul părinţilor. Mulţi s-au întrebat de ce elevii din clasele mai mici pot merge la şcoală toată grupa, dar cei mari, care au de susţinut şi examenele naţionale, nu pot. O posibil[ explicaţie a fost oferită de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, într-o intervenţie video la Gândul.

,,Dacă mă veţi întreba care este diferenţa dintre două săli de clasă, din aceeaşi şcoală situată în scenariul roşu, pe acelaşi palier, cu suprafaţă identică, într-una sunt elevii de clasa a IV-a, care pot merge la şcoală în scenariul roşu cu efective întregi, fără niciun fel de restricţii, şi în cea de lângă, în care sunt elevi de clasa a VIII-a, care trebuie să aibă efective înjumătăţite, şi care dau şi examene naţionale, evaluare naţională, n-am să ştiu să vă răspund, dar la Ministerul Educaţiei, avem competenţele limitate şi am înţeles că este necesară o precauţie suplimentară.”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, pentru Gândul.

Sursa video: youtube.com / Ro Educatia, preluare Gândul Live

Ministrul Educaţiei a îndemnat şi la respectarea regulilor, pentru a preveni situaţiile de infectări cu virusului SARS-CoV-2, de la aerisirea sălilor de curs, la păstrarea unei distanţări adecvate şi la purtarea măştii. De asemenea, Sorin Cîmpeanu a recomandat testarea tuturor elevilor care prezintă simptome şi a colegilor acestora.

Sursa foto: captură Gândul Live

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.