Învățământ Sănătate Știri generale

BACĂU | Focar de COVID-19 la şcoala în care se pregătesc agenţii de penitenciare. Aproape 200 de elevi revin la cursurile online

Conducerea Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare (SNPAP) Târgu Ocna a suspendat cursurile cu prezenţă fizică, după ce au fost descoperite cazuri de COVID-19 în rândul elevilor. Astfel, din 8 martie, clasele au revenit la învăţământul online, pentru următoarele două săptămâni.

Pe 5 martie, în timpul unui triaj epidemiologic, au fost identificaţi cinci elevi cu simptomatologie specifică infectării cu virusul SARS-CoV-2. Elevii au fost testaţi cu teste rapide antigen. În trei dintre cazuri, rezultatele au ieşit pozitive. În baza anchetelor epidemiologice care au urmat, au fost identificați 40 de elevi contracți direcți ai celor pozitivi. Alți şase elevi au fost confirmaţi. Ulterior, un al elev a fost testat pozivit.

Conducerea şcolii a decis suspendarea cursurilor fizice pentru următoarele două săptămâni. Cei 10 elevi confirmaţi cu COVID-19 au fost izolaţi. Alţi 194 de elevi îşi vor continua pregătirea în sistem online.

,,Față de cei 10 elevi confirmați pozitiv (9 identificați în data de 05 martie 2021 si un caz confirmat anterior), Direcția de Sănătate Publică Bacău a dispus măsura izolării în camerele de cazare din căminul internat din cadrul Școlii și prezentarea acestora la evaluare medicală la medicul infecționist pentru stabilirea conduitei terapeutice de urmat (respectiv stabilirea tratamentului, emiterea rețetelor, monitorizarea și, eventual, internare).„, se arată într-un comunicat de presă transmis de Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei de învăţământ a mai precizat că, după confirmarea fiecărui caz, au fost dezinfectate camerele de cămin, sălile de curs şi toate spaţiile comune.

Sursa foto: facebook.com / SNPAP Târgu Ocna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.