Învățământ Sănătate Social Știri generale

Cîmpeanu: Educaţia nu îmbolnăveşte

Ministrul Sorin Cîmpeanu susţine că unele acţiuni le induc copiilor ideea că la şcoală riscă să se infecteze şi apoi să-şi îmbolnăvească familia, ceea ce este un lucru periculos. ,,Educaţia nu îmbolnăveşte” a spus oficialul, luni, la postul Digi 24.

Reacţia ministrului a venit în contextul în care autorităţile au stabilit că, în scenariul roşu, elevii claselor primare pot merge la şcoală cu efective complete, în timp ce în cazul elevilor din anii terminali, prezentenţa fizică a fost înjumătăţită.

,,Educaţia nu îmbolnăveşte! Mie mi se pare foarte periculoasă ideea pe care începem să o inducem copiilor, mai ales celor de vârstă mică, şapte, opt, nouă ani, cum că dacă merg la şcoală riscă să-şi îmbolnăvească părinţii, bunicii şi mai rău decât să-i îmbolnăvească, acest lucru mă tem că lasă sechele.”, a declarat ministrul, luni seară, la Digi 24.

Ministrul Educaţiei a mai precizat că riscul de îmbolnăvire poate fi gestionat dacă se respectă regulile. Acestea presupun aerisirea sălilor de curs, păstrarea unei distanţări optime şi purtarea măştii de protecţie.

Sursa foto: captură Digi 24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.