Învățământ Știri generale

Digitalizarea educaţiei, cu fonduri din Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă

Investiţiile în digitalizarea învăţământului au devenit o prioritate pentru Ministerul Educaţiei. O parte din bugetul necesar va veni prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a precizat ministrul Sorin Cîmpeanu, luni, la Digi 24.

Studiile online vor deveni o constanţă în sistemul educaţional românesc, susţine ministrul Educaţiei. Acest lucru se va întâmpla chiar şi după ce se va încheia pandemia de coronavirus, care a obligat elevii şi profesorii să se adapteze şi să treacă la cursurile online pentru o perioadă lungă de timp.

,,Digitalizarea educației este foarte importantă. Vom primi fonduri din PNRR în sensul acesta. O componentă importantă în acest proces al digitalizării educaţiei implică achiziția unor platforme pentru învățământul online. (…) Pentru că într-un fel sau altul, și după ce va trece pandemia, cu siguranţă lucrurile vor merge către predarea online.„, a explicat ministrul, la postul Digi 24.

Sorin Cîmpeanu a adăugat că în şcoli şi universităţi din întreaga lume se folosesc, de mai mulţi ani, platforme dedicate examinărilor online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.