Învățământ Știri generale

Digitalizarea educaţiei, cu fonduri din Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă

Investiţiile în digitalizarea învăţământului au devenit o prioritate pentru Ministerul Educaţiei. O parte din bugetul necesar va veni prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a precizat ministrul Sorin Cîmpeanu, luni, la Digi 24.

Studiile online vor deveni o constanţă în sistemul educaţional românesc, susţine ministrul Educaţiei. Acest lucru se va întâmpla chiar şi după ce se va încheia pandemia de coronavirus, care a obligat elevii şi profesorii să se adapteze şi să treacă la cursurile online pentru o perioadă lungă de timp.

,,Digitalizarea educației este foarte importantă. Vom primi fonduri din PNRR în sensul acesta. O componentă importantă în acest proces al digitalizării educaţiei implică achiziția unor platforme pentru învățământul online. (…) Pentru că într-un fel sau altul, și după ce va trece pandemia, cu siguranţă lucrurile vor merge către predarea online.“, a explicat ministrul, la postul Digi 24.

Sorin Cîmpeanu a adăugat că în şcoli şi universităţi din întreaga lume se folosesc, de mai mulţi ani, platforme dedicate examinărilor online.

Related Posts

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *