Învățământ Știri generale Universitate

CLUJ | Caravana Universității „Babeș-Bolyai” revine. Anul acesta, în mediul online

Caravana Universităţii ,,Babeş-Bolyai”, proiect marca OSUBB (Organizația Studenților din Universitatea „Babeș-Bolyai”), continuă cu cea de-a 8-a ediție, până în 15 aprilie. Potrivit unui comunicat de presă, proiectul oferă posibilitatea elevilor de pretutindeni de a afla toate informațiile despre oferta educațională a UBB, dar și despre viața de student clujean. Dacă în anii trecuți Caravana se deplasa prin toată țara, anul acesta se va deplasa virtual, cu ajutorul platformei Zoom.

În ciuda contextului pandemic, Caravana UBB (Universitatea „Babeș-Bolyai”) Cluj își va continua activitatea în cel mai sigur mod posibil. Proiectul va avea loc în online, utilizând platforma ZOOM, unde viitorii studenți vor avea posibilitatea de a descoperi mai multe despre facultățile din UBB, dar și despre Cluj-Napoca sau despre oportunitățile pe care le au aici. Elevii se vor înscrie pe baza unui formular pe care îl pot găsi pe social media, iar prezentările se vor face pe județe. Anul acesta caravana va ajunge în 41 de județe din România şi va trece granițele în Republica Moldova, unde va promova oportunitățile pe care le oferă UBB.

Pe lângă prezentarea facilităţilor, anul acesta s-au introdus mai multe evenimente care să familiarizeze elevul cu viața de student. Printre acestea se numără o serie de întâlniri cu diferite personalități publice, incluse în Alumni UBB. Mai mult, elevii vor avea ocazia să își cunoască potențialii profesori în cadrul unor discuții despre studenție alături de aceștia, începând cu 21 martie.

Caravana UBB este unul dintre cele mai dinamice proiecte ale organizației, un proiect dedicat elevilor. Voluntarii OSUBB străbat țara pentru a le vorbi acestora despre oferta educațională UBB, dar și de oportunitățile oferite de Cluj-Napoca.

Organizația Studenților din Universitatea „Babeș-Bolyai” este un ONG şi reprezintă studenți de la toate facultățile din UBB. Universitatea „Babeș-Bolyai” este cea mai mare instituţie de învăţământ universitar din țară, fiind inclusă în topuri internaționale pe diferite poziții importante. Aceasta e clasată drept cea mai prestigioasă universitate din România, cuprinzând 22 de facultăți cu specializări diversificate.

Sursa foto: Caravana UBB

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *