Învățământ Sănătate Știri generale

Simulările şi evaluările se vor face cu prezenţă fizică, indiferent de scenariul în care se află localitatea, cu excepţia situaţiilor de carantină

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi că prezența fizică la simulări și evaluări va fi permisă, indiferent de scenariul în care se află localitatea. Excepție vor face localităţile în care a fost instituită carantina.

,,Conform ultimului ordin de ministru comun, prezența pentru simulări și evaluări la clasa a II-a, a IV-a și a VI-a este permisă cu prezență fizică, indiferent de scenariu, în toate școlile, cu excepția zonelor care sunt carantinate, caz în care, prin suspendarea tuturor activităților și a celor didactice, din păcate va trebui să vedem ce soluție alternativă putem găsi pentru derularea evaluărilor și simulărilor în cazul în care ele vor fi în continuare carantinate.”, a spus ministrul, la Digi 24.

Sorin Cîmpeanu a precizat că simulările pentru clasa a VIII-a şi pentru clasa a XII-a încep pe 29, respectiv 29 martie. Ministrul a îndemnat la respectarea regulilor de protecţie şi a declarat că se fac demersuri pentru ca testarea elevilor să fie cu produse non-invazive, o decizie care ar putea fi mai uşor acceptată de părinţi.

Sursa foto: captură Digi 24

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *