Social Știri generale

Sorin Cîmpeanu a mers la minister cu o maşină electrică, în ziua dedicată conservării mediului. Cîmpeanu: Şcoala trebuie să cultive respectul pentru mediu

Ministrul Educaţiei a mers vineri la serviciu cu o maşină electrică. Sorin Cîmpeanu s-a alăturat, astfel, campaniei ,,Vinerea verde”, lansată de Ministerul Mediului. Iniţiativa este menită să reducă poluarea cauzată de transportul cu maşinile personale în marile oraşe.

Sorin Cîmpeanu a ajuns la sediul ministerului cu o maşină electrică din flota unei companii care oferă servicii de micro-mobilitate urbană.

,,Ca ministru al Educației, dar și ca profesor al unei facultăți de ingineria mediului, sustin inițiativa lansată astăzi de Ministerul Mediului, <<Vineri Verde>>. Da, trebuie să ne mobilizăm toți pentru a reduce poluarea! Școala trebuie să cultive respectul pentru mediu. Este o provocare pe care România în general, marile noastre orașe în special, nu o mai pot amâna: să învățăm toți să fim reponsabili cu resursele primare – aerul, apa și solul. Pentru noi, dar și pentru generatiile de mâine!
La început e mai <<greu>> pentru că este altfel, ca și în cazul tuturor proceselor de educare, în care mai întâi trebuie să te dezveți de unele obiceiuri, pentru a dezvolta noi habitusuri, conștiente și adecvate. Trebuie să ieșim din zona de inerție și confort și să optăm pentru a acționa diferit, motivați fiind de valorile în care credem. <<Vineri Verde>> încearcă exact acest lucru: să ne provoace să acționăm diferit, fie și numai pentru o zi pe săptămână, în scopul reducerii amprentei de carbon!
Îndemn toti partenerii Ministerului Educației – cadre didactice, părinți, elevi și studenti – să devină promotori ai acestei salutare inițiative. Exemplul personal este metoda pedagogică cea mai eficientă. Sper, așadar, ca deplasarea către școlile și facultățile din țara noastră, cel puțin în fiecare zi de vineri, să se facă mai mult <<VERDE>>: cu bicicleta, trotineta, mașina electrică sau în orice alt mod care protejează mediul.„, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, pentru roeducatia.ro.

Ministerul Mediului a lansat campania ,,Vinerea verde – Stop! Azi, maşina stă pe loc”, care încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajaţii din instituţiile publice, în scopul reducerii poluării şi, implicit, a emisiilor de carbon. Mai mulţi miniştri, parlamentari şi primari s-au alăturat iniţiativei şi au dat, vineri, maşinile pe transportul alternativ. Întrebat dacă va merge pe jos, indiferent de vreme, premierul Florin Cîţu a spus ,,Dacă ninge, îmi iau o geacă„.

Citeşte şi Ministrul Educaţiei vrea să cumpere peste 1.800 de microbuze şcolare electrice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.