Învățământ Știri generale Universitate

SUCEAVA | Concurs de fotografie pentru studenții Universității „Ștefan cel Mare” – Orașul meu francofon

Centrul de Reușită Universitară al Universității ,,Ștefan cel Mare” din Suceava, în colaborare strânsă cu Centrul de Reușită Universitară al Universității din Craiova, organizează, în această lună, un concurs de fotografie pentru studenți intitulat ,,Ma ville francophone” / ,,Orașul meu francofon”.

Pentru a participa la concurs, studenții trebuie să identifice și să fotografieze în orașul lor elemente care trimit cu gândul la o identitate francofonă, mai mult sau mai puțin vizibilă la prima vedere – elemente de arhitectură, afișe francofone, vitrina unei cofetării, meniul unui restaurant, etc. Fotografia, însoțită de o scurtă legendă explicativă în limba franceză și de o copie a carnetului de student, toate vor fi trimise pe adresa mxsovea@yahoo.com, până pe data de 18 martie, ora 12:00.

Prezentarea finaliștilor și a câștigătorilor va avea loc online, vineri 19 martie ora 12:00, simultan în cele două universități partenere. Câștigătorii vor primi premii oferite de Agenția Universitară a Francofoniei și de cele două universități participante – căști audio, rucsacuri, stick-uri USB și multe alte premii surpriză. Iar fotografiile premiate vor fi publicate în numărul 5 al revistei Centrului de Reușită Universitară Suceava, ,,Rythmes, couleurs et paroles francophones”.

Studenții sunt astfel invitați să participe la acest concurs inedit de (re)descoperire a orașului în care locuiesc și de identificare a unei francofonii profunde și diverse, care jalonează viața noastră cotidiană.

Sursa foto: newsbucovina.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.