Învățământ Știri generale

Un fost ministru al Educaţiei spune despre elevi că sunt ,,duşi cu pluta”

,,Ăștia mici sunt duși cu pluta?”. Aşa a început Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei, o postare pe contul său de Facebook. Funeriu şi-a exprimat, astfel, nemulţumirea faţă de o cerere a Consiliului Naţional al Elevilor, ca meditaţiile să fie fiscalizate, iar profesorii care nu declară veniturile din aceste activităţi să fie sancţionaţi.

În opinia fostului ministru al Educaţiei, guvernul ar trebui să încurajeze meditaţiile. Daniel Funeriu a făcut referire la ,,Contul educaţional”, un instrument pe care l-a introdus în Legea Educaţiei, când conducea ministerul. Acesta ar fi fost menit, mai susţine Funeriu, să ajute la scoaterea la lumină a meditaţiilor.

,,Ăștia mici sunt duși cu pluta?
Consiliul Național al Elevilor cere control la meditații, impozitare și sancțiuni.
Eu cred invers: cred că guvernul trebuie să dea vouchere pentru meditații, să defiscalizeze și să încurajeze meditațiile*!
Copiii au pierdut enorm și trebuie să-i ajutăm să recupereze prin orice mijloace, iar meditațiile sunt unul din aceste mijloace.
Atenție: nu e nimic rău cu meditațiile, e însă ceva toxic cu un anumit tip de meditații. Nu e OK să meditezi copiii de la clasă, nu e OK să obligi, practic, la meditații prin nepredare corespunzătoare la clasă, nu e OK să dai la teze exerciții voluntar prea grele, pentru că le-ai făcut la meditații cu anumiți copii și, în general, nu sunt OK alte mici trucuri pe care unii le fac.
Esența, însă, rămâne: ajutați elevii să ia meditații, ajutați profesorii onești să dea meditații!
* am introdus în Legea educației „contul educațional”, un instrument fix pentru asta, adică scoaterea la lumină a meditațiilor. Acest instrument trebuia folosit pentru remedialul pus la cale de minister (o excelentă inițiativă) mai degrabă decât alocarea banilor la școli care decid cum vor ele către cine merg acești bani.
” a scris Daniel Funeriu, pe Facebook.

Citeşte şi Consiliul Elevilor cere ca meditaţiile să fie fiscalizate, iar profesorii care nu declară veniturile din aceste activităţi, sancţionaţi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.