Învățământ Sănătate Știri generale

ILFOV | Şcoala se mută exclusiv în online, în Chiajna şi Bragadiru. Localităţile se alătură altor două comune ilfovene aflate în carantină

Activitatea didactică cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ din comuna Chiajna, judeţul Ilfov, a fost suspendată. Potrivit datelor furnizate de autorităţi, în localitatea ilfoveană, rata de incidenţă a fost, duminică, de 6,12 îmbolnăviri la mia de locuitori. Oraşul Bragadiru are o rată de infectare de 6,46 şi intră în carantină până pe 23 martie, ora 22:00.

Elevii din Chiajna au revenit, de săptămâna aceasta, la cursurile online. Decizia a fost luată în şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov, ca urmare a ratei de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

,,Începând cu data de 15.03.2021, se suspendă activitatea didactică ce presupune prezență fizică la nivelul unităților de învățământ din localitatea Chiajna, ca urmare a depășirii ratei de incidență de 6/1000 locuitori. Pe perioada suspendării, procesul de învățământ se va desfășura online.”, se arată în hotărârea CJSU.

Acelaşi scenariu se aplică şi şcolilor din oraşul Bragadiru, care a intrat în carantină pentru următoarele două săptămâni. Rata de incidenţă în baza căreia s-a luat decizia a fost de 6,46 îmbolnăviri la mia de locuitori. În carantină se mai află şi localităţile ilfovene Clinceni şi Dobroeşti. De asemenea, autorităţile analizează şi situaţia comunei Cornetu, unde rata de infectare se apropie de pragul de carantină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.