Eveniment Învățământ Învățământ primar Știri generale

IAŞI | Cîmpeanu, în cazul învăţătorului acuzat că-şi terorizează elevii: Ministerul Educaţiei nu tolerează nicio atitudine de abuz fizic sau emoțional din partea niciunui cadru didactic

Ministrul Educaţiei a reacţionat dur în cazul învăţătorului din Iaşi, acuzat că a bătut o elevă de a II-a și că își terorizează elevii de la clasă. Sorin Cîmpeanu susţine că astfel de comportamente sunt de netolerat şi cere măsuri din partea inspectoratului şcolar şi a unităţii de învăţământ.

,,Ministerul Educației nu tolerează nicio atitudine de abuz fizic sau emoțional din partea niciunui cadru didactic și solicită inspectoratului școlar și unității de învățământ luarea măsurilor legale care se impun pentru protejarea interesului superior al elevului.

La acest moment se desfășoară cercetarea disciplinară la nivelul școlii, urmând ca, în cursul zilei de miercuri, 17 martie 2021, Consiliul de Administrație al unităţii școlare să analizeze raportul acestei comisii și să dispună sancțiunile care se impun, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

De asemenea, a fost declanșată o acțiune de audit managerial la Școala Gimnazială „Mihai Codreanu” – Iași, în cadrul căreia Inspectoratul Școlar Județean Iași verifică, printre altele, modul în care conducerea unității școlare a gestionat sesizările repetate ale unor părinți la adresa cadrului didactic, având în vedere faptul că acesta a fost subiectul unor sesizări repetate.

În cursul zilei de vineri, 19 martie, ISJ Iași va analiza și va dispune măsuri corespunzătoare, raportate la rezultatele acestui audit managerial, în Consiliul de Administrație.

Îmi exprim convingerea că toate aceste verificări vor fi obiective, fără implicarea factorului politic, iar măsurile dispuse vor proteja interesul superior al elevului și vor sancționa un comportament nu doar prezumat, ci probat prin argumente solide, cu o riguroasă aplicare a prevederilor legale în vigoare.„, transmite ministrul Educaţiei.

Reacţia vine ca urmare a unor dezvăluiri din presa locală, potrivit cărora un învăţător de la Şcoala ,,Mihai Codreanu” a fost înregistrat în timp ce îşi înjura elevii şi îi ameninţa. Acesta are o carieră de aproximativ 40 de ani în învățământ, iar la finalul anului 2009 a fost numit inspector general adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Iași, funcție pe care a păstrat-o pentru doar 6 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.