Social Știri generale

Parteneriat Ministerul Educaţiei – Ministerul Muncii | Persoanele apte de muncă, sprijinite să-şi finalizeze studiile, pentru a se putea angaja

Ministerul Educaţiei şi Ministerul Muncii au încheiat, joi, un parteneriat pentru dezvoltarea programului ,,A doua şansă”. Ministerul Muncii a identificat 14.000 de persoane al căror unic venit este cel din ajutorul social, care nu au studii finalizate la nivel primar sau gimnazial.

Pentru aceste persoane apte de muncă, cele două ministere îşi propun să creeze cadrul prin care să le ofere şansa să-şi îmbunătăţească nivelul de educaţie şi să obţină o calificare profesională. Astfel, Ministerul Educaţiei le va asigura locuri pentru a-şi continua studiile şi pentru a obţine calificarea care să le permită să-şi găsească un loc de muncă. Ministerul Muncii va oferi, la rândul său, consiliere şi sprijin pentru ca procesul de angajare să se deruleze cât mai rapid.

,,În cadrul întâlnirii de lucru de astăzi, 18 martie, cei doi miniștri, dna Raluca Turcan și dl. Sorin Cîmpeanu au discutat despre soluțiile cele mai potrivite pentru persoanele sărace, beneficiare ale venitului minim garantat, care ar putea fi active pe piața muncii.
În urma campaniei naționale de verificare a stabilirii și a acordării ajutorului social și pentru identificarea măsurilor de creștere a ocupării de către persoanele apte de muncă, derulată de Ministerul Muncii, a fost identificat un număr de 14.000 persoane fara studii finalizate la nivel primar sau gimnazial – persoane care nu au un loc de muncă și al căror venit este doar cel din ajutorul social.
Pentru a crește șansele de angajare pe piața muncii a acestor persoane, este nevoie de îmbunătățirea  nivelului de educație, pe de o parte, dar și de existența cadrului de formare pentru a obține o calificare profesională.
În acest sens, prin programul “A doua Șansă”, Ministerul Educației va asigura locuri pentru persoanele care sunt apte de muncă, dar nu au studiile primare sau gimnaziale finalizate, oriunde există această nevoie. De asemenea, vor fi asigurate locuri și condiții pentru ca aceste persoane să poată obține o calificare profesională care, ulterior, să le permită angajarea pe piața muncii.
Ministerul Muncii, prin instituțiile specializate, va oferi consiliere și sprijin pentru ca beneficiarii programului “A doua Șansă” să se poată angaja pe piața muncii cât mai repede posibil.
Prin parteneriatul încheiat azi între cele două ministere, dorim să îmbunătățim nivelul de educație a populației apte de muncă, aflate în situații de sărăcie și ajutor social, dar și creșterea gradului de ocupare pe piața muncii.
În același timp, credem că educația și măsurile active de ocupare pot fi soluții care să contribuie la îmbunătățirea vieților celor aflați în situații dezavantajate
.”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

Sursa foto: Ministerul Educaţiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.