Examene Învățământ Știri generale

BREAKING | Simulările pentru Evaluare Naţională şi Bacalaureat vor putea fi reprogramate, pentru şcolile din localităţi aflate în carantină. Cel mai târziu, vor putea fi susţinute pe 15 mai

Simulările de Evaluare Națională și Bacalaureat 2021 pot fi reprogramate, în școlile din localitățile aflate în carantină, dar nu mai târziu de 15 mai, a decis ministrul Educației. Decizia a fost luată pentru ca elevii înmatriculaţi în astfel de unităţi de învăţământ să poată susţine testările cu prezență fizică, după încetarea măsurilor de carantinare.

Şcolile vor avea posibilitatea ca, în zilele în care se organizează simulări ale examenelor naționale, activitatea celorlalte clase să se desfășoare online, indiferent de scenariul de organizare și desfășurare a cursurilor valabil în zilele respective. De asemenea, pentru şcolile care vor reprograma simulările, subiectele vor fi elaborate de inspectoratele şcolare, şi nu de Ministerul Educaţiei.

Iată comunicatul integral al ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu:

,,Având în vedere recentele evoluții epidemiologice, pentru a asigura pregătirea nediscriminatorie în vederea susținerii examenelor naționale (determinante pentru viitorul tinerilor), Ministerul Educației completează Ordinul 3449/2021 privind organizarea simulării evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2020-2021.

Astfel, elevii înmatriculati în unitățile de învățământ din localitățile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a depășit nivelul de 6/1.000 de locuitori vor putea susține simulări ale examenelor naționale, cu prezență fizică, după încetarea măsurilor de carantinare, conform unui calendar aprobat de inspectoratele școlare, dar nu mai târziu de 15 mai 2021. În această situație, subiectele vor fi elaborate la nivelul inspectoratelor școlare.

De asemenea, pentru asigurarea protecției sanitare, unitățile de învățământ vor putea decide, în funcție de infrastructură, ca, în zilele în care se organizează simulări ale examenelor naționale, activitatea celorlalte clase să se desfășoare online, indiferent de scenariul de organizare și desfășurare a cursurilor valabil în zilele respective.

Ordinul de Ministru se va publica în cursul zilei de azi în Monitorul Oficial.”

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *