Documente Social Știri generale

DOCUMENT | 4,4 miliarde de euro sunt propuse pentru reformele din educaţie, în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Proiectul a fost pus în dezbatere publică

Potrivit proiectului, una dintre principalele componente ale PNRR pentru educaţie este digitalizarea. De asemenea, PNRR prevede reforma învăţământului dual, alocarea unei sume importante pentru dotarea şcolilor şi pentru a le face mai sigure. Autorităţile propun şi cel mai mare program naţional de reducere a abandonului şcolar.

,,După bugetul României, PNRR a fost al doilea test al acestei coaliții și arată clar că această coaliție este unită și puternică. Planul este până în 2026, deci trebuie să fim aici și după 2024, să ne asigurăm că PNRR este implementat. Avem astăzi pentru dezbatere publică un Plan Național care reprezintă prioritățile României astăzi. Alocăm resurse importante pentru infrastructură, vrem să facem spitale noi, rețeaua de gaze și măsuri sociale. O reformă de care România are nevoie. O șansă pe care nu o putem rata. Astăzi intrăm în dezbatere publică și toată lumea va vedea programul. Săptămâna viitoare adoptăm mandatul de negociere pentru acest program. Planul a fost prezentat în Parlament în comisii și va fi prezentat din nou.”, a declarat prim-ministrul Florin Cîțu, la finalul ședinței de guvern.

Guvernul României a planificat cheltuieli de peste 41 de miliarde de euro, mai mult decât suma destinată ţării noastre. Autorităţile române susţin că vor avea, astfel, o marjă de negociere. După aprobarea memorandumului, urmează negocierea cu Comisia Europeană pe fiecare componentă în parte.

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă poate fi consultat aici

Sursa foto: captuă Florin Cîţu, briefing de presă la finalul şedinţei de guvern

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.