Liceu Știri generale

SIBIU | Elevă ameninţată cu pistolul, în sala de curs

O elevă de 18 ani, de la Liceul Teoretic ,,Gustav Gundisch” din Cisnădie, judeţul Sibiu, a fost ameninţată cu un pistol, de un tânăr care a intrat nestingherit în unitatea de învăţământ. Profesorul a sunat de urgenţă la poliţie. Tânărul a fugit şi a aruncat arma în pârâul Valea Argintului. Acesta a fost prins de poliţişti, iar instanţa a dispus control judiciar pentru 60 de zile.

,,În fapt, la data de 17.03.2021, în jurul orei 10:10, Poliţia Oraşului Cisnădie a fost sesizată telefonic de un cadru didactic al unui liceu din oraș, cu privire la faptul că în jurul orei 08:35, tânărul de 18 ani ar fi intrat într-una din sălile de clasă având în mână o armă aparent neletală, amenințând cu acte de violență o elevă.”, a declarat Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, citată de presa locală.

Mama elevei a precizat că băiatul care a ameninţat-o este un fost coleg de clasă. Aceasta a povestit că tânărul a reuşit să intre prea uşor în unitatea de învăţământ şi a ajuns până la clasa în care învaţă fiica sa.

,,Au fost colegi de clasă în a IX-a. Băiatul ar avea probleme psihice, nu vreau să mă pronunț ce probleme că nu sunt medic. Fiica mea era în picioare la tablă, la ora de matematică. Băiatul a intrat în școală fără să îl verifice nimeni, nu l-a verificat portarul. A văzut-o pe ea în picioare și i s-a pus pata pe ea. Nu au nicio legătură. Fata mea are un iubit. Cu el nu a vorbit, nu îl cunoaștem mai mult decât că au fost colegi.„, a spus mama elevei, pentru presa locală.

După ameninţare şi apelul profesorului la poliţie, tânărul a fugit. A fost prins la scurt timp de poliţiştii din Cisnădie. Arma, un pistol de tip arisoft cu bile din plastic, a fost găsită ulterior în albia pârâului Valea Argintului. Tânărul a fost reţinut şi este cercetat penal pentru infracţiunile de ameninţare, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. Instanţa a decis plasarea sa sub control judiciar.

Sursa foto: Liceul Teoretic ,,Gustav Gundisch” Cisnădie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.