Examene Învățământ Știri generale

VIDEO | Simulare amânată pentru mai bine de 8.000 de elevi din localităţi aflate în carantină

Examenul de simulare pentru Bacalaureat pentru elevii din localităţile aflate în carantină va fi programat după terminarea restricţiilor. Ministrul Sorin Cîmpeanu a emis un ordin de ministru în acest sens. Mai mult, demnitarul susţine că a discutat cu şeful Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei ca elevii care locuiesc în zone carantinate, dar învaţă în şcoli din zone fără astfel de restricţii, să poată merge la simulare.

,,Sunt aproape 8.000 de elevi care nu au putut să se prezinte pentru examenul de simulare de la număr de 78 de licee din țară, din care 37 de licee sunt doar în Timișoara, 21 în Brașov, 14 în Ilfov. Am emis un ordin de ministru prin care, după ieşirea din carantină, examenul de simulare pentru bacalaureat va putea fi programat în funcţie de data ieşirii din carantină. Nu am dat o dată naţională pentru că localităţile ies din carantină eşalonat.„, a declarat ministrul Educaţiei, la postul Antena 3.

,,În urma discuțiilor pe care le am avut cu coordonatorul Centrului Național de Coordonare și Intervenție s-a emis un ordin al comandantului acțiunii prin care elevii care locuiesc în zone carantinate, dar învață în școli din zone care nu sunt închise, pot merge la simulare. Rămâne problema elevilor din învățământul primar care sunt în această situație. În acest sens poziția mea a fost cât se poate de clară.”, a mai explicat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a precizat că va solicita ca în declaraţia pe propria răspundere să fie introdus un punct destinat deplasării elevilor şi personalului din învăţământ din localitatea de domiciliu aflată în carantină către şcoală, în zone unde incidenţa este sub şase la mia de locuitori.

Sursa foto: captură Antena 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.