Învățământ Social Știri generale

VIDEO | Vacanţa de primavară, în perioada 2 aprilie – 4 mai 2021

Vacanţa de primăvară se prelungeşte cu trei săptămâni. Elevii vor sta acasă în perioada 2 aprilie – 4 mai, o perioadă critică din punct de vedere epidemiologic, potrivit ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

,,Am propus o serie de modificări în structura anului şcolar, care au următoarele avantaje, propunând o vacanţă de primăvară care să înceapă în data de 2 aprilie până în data de 4 mai. Această vacanţă va cuprinde perioada sărbătorilor pascale, fie că vorbim de sărbătorile pascale catolice, în data de 4 aprilie, fie că vorbim de cele ortodoxe, în data de 2 mai.

Deci vacanţă de primăvară prelungită cu 3 săptămâni, începând cu data de 2 aprilie până în data de 4 mai. În acest fel, perioada lunii aprilie, care este cea mai critică din perspectivă epidemiologică, va beneficia de o scădere a mobilităţii prin acordarea acestei vacanţe în tot sistemul de învăţământ preuniversitar.“, a declarat marţi ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a explicat şi ce se întâmplă cu testările organizate în perioada următoare.

,,Al doilea avantaj este acela că examenul naţional de Bacalaureat se păstrează la datele planificate, se păstrează cu prezenţă fizică şi se va derula între 28 iunie şi 1 iulie, probele scrise. Singura diferenţă va fi aceea că vom echivala ca şi anul trecut competenţele cu excepţia celor din promoţiile anterioare care vor susţine competenţele digitale. Un alt avantaj se regăseşte în păstrarea datelor pentru evaluările la clasa a IV-a şi a VI-a, evaluările la clasa a II-a urmând a fi programate în cursul lunii mai. De asemenea, vom acorda importanţa cuvenită retestărilor pentru PISA.

Dezavantul este că suntem nevoiţi să decalăm examenul de evaluare naţională. El se va derula în perioada 5 iulie – 8 iulie, urmând ca admiterea în liceul să se facă după  data de 8 iulie.“, a mai precizat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Vezi aici declaraţia integrală a ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Sursa foto: captură conferinţă de presă, Ministerul Educaţiei

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *