Examene Învățământ Știri generale

Preșcolarii și elevii din clasele primare vor merge la școală până când localitatea intră în carantină, chiar dacă s-a depășit incidența de 6 la mie. Ordinul comun Ministerul Educaţiei – Ministerul Sănătăţii va fi modificat

Ministrul Educaţiei şi ministrul Sănătăţii au ajuns la un acord potrivit căruia cursurile fizice nu se vor mai suspenda automat în localităţile care depăşesc incidenţa de şase la mia de locuitori. Astfel, şcoala se va muta online doar când se insistuie carantina zonală, aşa cum a solicitat ministrul Sorin Cîmpeanu.

,,Vor merge la şcoală până la instituirea carantinei. Vor merge la şcoală cu restricţiile deja cunoscute, în conformitate cu scenariul. Vom modifica ordinul de ministru cu sintagma: «şcolile intră în online la intrarea în carantină».”, a anunţat, marţi, ministrul Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei vrea, de asemenea, ca examenele naţionale să se desfăşoare cu prezenţă fizică.

,,Având în vedere agravarea situaţiei epidemiologice, vom lua în considerare modificarea structurii anului şcolar, în aşa fel încât, printr-o prelungire a vacanţei de primăvară, să reprogramăm, dacă va fi cazul, examenele naţionale. Cert este că ne dorim ca ele să fie organizate cu prezenţă fizică pentru a asigura relevanţa acestor examene naţionale.”, a completat Sorin Cîmpeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.