Examene Învățământ Social Știri generale

VIDEO | Sorin Cîmpeanu: Două săptămâni din vacanţa de vară se mută în primăvară. Am fi putut avea două săptămâni de şcoală online, perioadă care poate fi înlocuită cu două săptămâni cu prezenţă fizică

Ministrul Educaţiei a explicat motivul pentru care s-a decis prelungirea vacanţei de primăvară. Sorin Cîmpeanu susţine că luna aprilie este una de vârf epidemiologic, iar această perioadă trebuie evitată. Mai mult, spune ministrul, cele două săptămâni de vacanţă suplimentară din aprilie ar fi putut însemna, pentru mulţi elevi, şcoală online.

,,Şcoala se prelungeşte cu două săptămâni. Vacanţa se prelungeşte de asemenea cu două săptămâni. În luna aprilie aveam oricum vacanţa de Paşte catolic şi vacanţa de Paşte ortodox. Aceste două săptămâni de vacanţă ar fi putut să fie două săptămâni de învăţământ online. (…) Gândiţi-vă că această perioadă de două săptămâni de învăţământ online ar putea fi înlocuită cu două săptămâni de prezenţă fizică.

Vacanţa de primăvară se prelungeşte cu două săptămâni, 13 zile mai exact, pentru că iniţial era planificată vacanţa pentru Paştele catolic între 2 aprilie şi 11 aprilie, de asemenea între 30 aprilie şi 9 mai. Se prelungeşte vacanţa de primăvară cu două săptămâni, se prelungeşte şi anul şcolar cu două săptămâni. Sau altfel spus, două săptămâni din vacanţa de vară să mută în vacanţa de primăvară, în ideea că în primăvară vom avea un vârf epidemiologic, care trebuie evitat.„, a declarat ministrul Educaţiei, într-o intervenţie la postul b1TV.

,,Dacă nu ar fi fost adoptată această variantă, ar fi fost destul de clară închiderea şcolilor, inclusiv pentru derularea simulărilor. În Bucureşti, încă de mâine, spre exemplu.„, a mai explicat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Vezi aici declaraţia integrală a ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, pentru postul b1TV.

Sursa foto: captură b1TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.