Documente Învățământ Social Știri generale

DOCUMENT | Ordinul prin care școlile rămân deschise până la intrarea în carantină a localității a fost publicat în Monitorul Oficial

Ordinul comun Ministerul Educației – Ministerul Sănătății în baza căruia cursurile se mută în online doar la intrarea localității în carantină, și nu la atingerea incidenței de 6 cazuri la mia de locuitori, a fost publicat în Monitorul Oficial. Documentul a fost adoptat la solicitarea ministrului Sorin Cîmpeanu. Ministrul Educației a spus recent că își dorește ca, printre măsurile care se iau de limitare a infectării cu virusul SARS-CoV-2, decizia de închidere a școlilor să fie ultima.

Ordinul publicat în Monitorul Oficial în 23 martie 2021
Ordinul publicat în Monitorul Oficial în 23 martie 2021

,,Ministerul Educaţiei va rămâne consecvent principiului potrivit căruia şcolile trebuie să se închidă ultimele, doar dacă e nevoie. Am semnat ordin de ministru prin care şcolile se închid când localităţile intră în carantină. Am fi într-o situaţie absurdă dacă am avea terase, mall-uri şi alte localuri deschise şi am închide şcolile.”, a declarat recent ministrul Sorin Cîmpeanu.

Citește și Vacanţa de primavară, în perioada 2 aprilie – 4 mai 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.