Știri generale Universitate

Aplicație pentru elevii care fac școală online. Termenii pe care copiii nu îi înțeleg, explicați

O studentă de la Facultatea de Matematică-Informatică a dezvoltat o aplicație care îi ajută pe elevi și studenți să înțeleagă mai ușor termenii pe care nu îi cunosc, dar îi întâlnesc în cursuri. Cu ajutorul unui singur buton, le vor fi afișate definiții, însoțite de poze sau videoclipuri. Aplicația va fi gratuită și va fi lansată în testare, în aproximativ două săptămâni.

Alexandra Mocanu are 19 ani și este studentă la Facultatea de Matematică-Informatică, specializarea Matematică. Ideea să dezvolte o aplicație care să explice cuvinte neînțelese de la curs i-a venit anul trecut, alături de alți trei colegi, când unul dintre programatorii echipei a observat că nu cunoaște anumiți termeni.

,,Stropsy este o aplicație și o extensie Chrome în dezvoltare, care subliniază cuvintele de specialitate și oferă definiții, imagini reprezentative, videoclipuri și lucrări de cercetare pentru fiecare cuvânt pe care utilizatorul nu îl cunoaște. Ideea a pornit de la unul dintre programatorii noștri, Bogdan, în cadrul competiției IdeaJam din luna noiembrie 2020. Acolo ne-am cunoscut noi și a luat naștere unul dintre cele mai frumoase proiecte la care eu am participat, cu o echipă bine închegată: Ionuț Paraschiv (marketing), Bogdan Bibina, Ștefan Popa (programatori) și eu, Alexandra (comunicare).“, a spus Alexandra Mocanu, pentru ziare.com.

Aplicația dezvoltată de cei patru studenți se poate instala pe Google Chrome. În următoarele două săptămâni va fi lansată varianta de testare (varianta beta). Utilizarea va fi gratuită, dar studenții s-au gândit să creeze și o variantă Pro, plătită, pentru servicii suplimentare.

Sursa foto: facebook.com / Alexandra Mocanu

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *