Bacalaureat Examene Învățământ Știri generale

SIMULARE BACALAUREAT | Judeţul Harghita, cea mai bună prezenţă. Judeţele Braşov şi Timiş, codaşe, pe fondul situaţiei epidemiologice

Judeţul Harghita s-a clasat în topul prezenţei la simulările pentru Bacalaureat de săptămâna aceasta, în două dintre zilele cu teste. La polul opus, cu prezenţă cea mai mică, au fost judeţele Braşov, Ilfov şi Timişoara, unde sunt cele mai multe licee în care nu s-a putut desfăşura simularea, din cauza situaţiei epidemiologice.

Ministerul Educaţiei a prezentat, printr-un comunicat, situaţia prezenţei la simulările pentru Bacalaureat, care au avut loc în perioada 22 – 25 martie.

Luni, 22 martie 2021, a avut loc proba scrisă la Limba și literatura română. Au fost prezenți 112.153 de elevi. Nu au putut participa elevii din 78 de unități de învățământ liceal, aflate în localități în care rata incidenței cumulate la nivelul unității este mai mare sau egală cu 6/1000 locuitori (aproximativ 5% din numărul total de unități). Din cauza unor tentative de fraudă au fost eliminați cinci candidați.

Marți, 23 martie 2021, s-a desfășurat proba scrisă la disciplina obligatorie a profilului (matematică, respectiv istorie). Au participat 108.913 elevi, din care 74.178 au susținut proba la matematică, iar 34.735 au susținut proba la istorie. Nu au putut participa elevii din 88 de unități de învățământ liceal aflate în localități în care rata incidenței cumulate la nivelul unității este mai mare sau egală cu 6/1000 locuitori. Patru candidați au fost eliminați.

  • Cea mai mare rată de prezență (94%) s-a înregistrat în județul Harghita, iar județele cu cea mai scăzută rată de participare au fost Brașov, Ilfov și Timiș, județe în care se află 72 din cele 88 de licee în care nu s-a putut organiza simularea.

Miercuri, 24 martie 2021, a fost programată proba scrisă la alegere a profilului și specializării – proba E.d). Au participat 106.082 de elevi. Nu au putut fi prezenți elevii din 88 de unități de învățământ liceal aflate în localități în care a fost instituită carantinarea zonală. Au fost eliminați din examen șase candidați.

  • O rată de prezență semnificativă (94%) s-a înregistrat, de asemenea, în județul Harghita. Județele cu procente scăzute de participare au fost Brașov (20%), Timiș (20%) și Ilfov (22%), județe în care se află 72 din cele 88 de licee în care nu s-a putut organiza simularea.

Joi, 25 martie 2021, s-a desfășurat proba scrisă la Limba și literatura maternă – proba E.b). Au participat 5.613 elevi din 18 județe (84% din numărul total de elevi înscriși pentru această probă).

  • Cea mai ridicată prezență (peste 95%) s-a înregistrat în județele Bistrița-Năsăud, Alba, Sălaj și Mureș. O rată de participare scăzută s-a consemnat în județele Brașov și Timiș, județe în care majoritatea liceelor în care se putea organiza această probă sunt în localități intrate în carantină.

Ministerul Educaţiei a transmis felicitări unităţilor şi inspectoratelor şcolare care au organizat testările, pentru faptul că activităţile s-au desfăşurat în condiţii de siguranţă pentru elevii participanţi şi pentru personal. ,,Apreciem, de asemenea, participarea elevilor într-un număr semnificativ, indicator ce subliniază importanța acestor examene în parcursul lor educațional.”, se mai arată în comunicatul de presă.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *