Învățământ Sănătate Știri generale

BACĂU | Scenariu roșu în școlile din municipiul Bacău, orașul Buhuși, comunele Hemeiuș, Măgura și Săucești

În urma analizei situației epidemiologice, în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, s-au aprobat noile scenarii privind desfășurarea activității în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Bacău, conform propunerilor consiliilor de administrație ale acestora, avizate de Inspectoratul Școlar Județean Bacău și Direcția de Sănătate Publică Bacău.

Potrivit Hotărârii CJSU Bacău, începând de luni, 29 martie 2021, activitatea în unitățile de învățământ din județul Bacău se va desfășura potrivit scenariului 3 – roșu în municipiul Bacău, orașul Buhuși și localitățile Hemeiuș, Măgura, Săucești iar potrivit scenariului 2 – galben în alte 25 de localități: Moinești, Onești, Comănești, Tg. Ocna, Balcani, Blăgești, Buciumi, Coțofănești, Filipești, Gârleni, Itești, Letea Veche, Mărgineni, Nicolae Bălcescu, Orbeni, Parincea, Pârgărești, Pârjol, Podu Turcului, Racova, Răchitoasa, Sascut, Sarata, Scorțeni, Strugari.

În senariul roșu – 3, unitățile de învățământ au obligația asigurării accesului la educație pentru toți preșcolarii și elevii din clasele primare (0-IV), cu respectarea tuturor normelor de protecție, iar elevii din clasele terminale, adică a VIII-a, a XII-a și a XIII-a, vin la școală simultan, prin înjumătățirea efectivului la clasă, ceilalți continuând învățarea online. Elevii din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, precum și cei din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a învață doar în sistem online.

În senariul galben – 2, rămân deschise cu prezenţă fizică la clasă grădinițele și unitățile de învățământ primar. Totodată, merg la școală elevii din clasele terminale, adică a VIII-a, a XII-a și a XIII-a, cu efectiv întreg la clasă. Elevii din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, precum și cei din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a învață doar în sistem online.

Scenariile aprobate se vor actualiza săptămânal, în fiecare zi de vineri sau ori de câte ori este nevoie, în funcție de situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *