Evaluare Națională Examene Știri generale

Sorin Cîmpeanu: Sistemul de școală online a dat greș în România. Ce spune ministrul Educației despre elevii care nu au putut susține simularea Evaluării Naționale

Sistemul de școală online din România a dat greș, este de părere ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Este explicația pe care a dat-o demnitarul, într-o intervenție la Digi FM, pentru deciziile care s-au luat în privința calendarului școlar din acest semestru.

„Da, pentru că sistemul de școală online poate fi aplicat acolo unde există conectivitate pentru toți copiii, și încă nu există, acolo unde știm sigur că există echipamente IT, tablete, pentru toți copiii, și știm că nu există, acolo unde, cel mai important lucru, profesorii sunt pregătiți să predea online de la alcătuirea conținuturilor, care este cu totul altceva decât predarea clasică, și până la evaluare / examinare. Atâta vreme cât în România nu se folosesc platforme dedicate pentru evaluare / examinare, și nu se folosesc, nu putem spune că predarea online se finalizează cu un proces relevant de evaluare / examinare.„, a explicat ministrul Educației, în direct la postul Digi FM.

Sorin Cîmpeanu a precizat și ce măsuri a luat pentru cei peste 6.000 de elevi care învață în școli din localități aflate în carantină și nu au putut participa la simularea Evaluării Naționale.

Am emis un ordin de ministru care este deja publica în Monitorul Oficial conform căruia simularea va putea fi organizată descentralizat pe măsură ce localitățile ies din carantină, dar nu mai târziu de 15 mai.„, a afirmat ministrul Educației.

Potrivit calendarului pentru simularea examenului de Evaluare Națională pentru elevii clasei a VIII-a, luni 29 martie s-a desfășurat prima probă scrisă, la limba și literatura română. Într-un comunicat al Ministerului Educației se arată că au fost prezenți 124.931 de elevi (90.54% din totalul elevilor eligibili să susțină proba). Nu au putut participa 6.120 de elevi din 149 de unități de învățământ, aflate în localități în care rata incidenței cumulate la nivelul unității este mai mare sau egală cu 6/1000 locuitori. Ministerul a mai transmis că trei elevi, doi din județul Călărași și unul din Timiș, au fost eliminați pentru tentativă de fraudă. Cea mai mare rată de participare, 96,5%, s-a înregistrat în județul Neamț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.