Învățământ Știri generale Universitate

Proiectele studenților peisagiști din cadrul USAMV București, în parcul dendrologic din Agronomie

Studenții programului de studii Peisagistică din cadrul Facultății de Horticultură au fost provocați să realizeze un proiect de agrement. Ei au construit în parcul dendrologic din campusul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară un pavilion din nuiele de salcie și răchită, care vor înrădăcina și se vor dezvolta într-o construcție verde de tipul arhitecturii naturale.

Proiectul câștigător, ales în cadrul unei competiții, a fost pus în practică în cadrul workshop-ului „Dezvoltarea și consolidarea comunității culturale locale – instalații funcționale de loisir”, în perioada 26 – 27 martie.

Concursurile de idei practice din cadrul Programului de studii Peisagistică, a Facultății de Horticultură, au ca scop promovarea cercetării și experimentării, încurajarea sinergiei între studenți, dezvoltarea activităților comune cu accent pe participarea și atragerea comunității în mediul academic, pentru conștientizarea valorii peisajului local și îmbunătățirea percepției asupra activităților didactice și educative.”, a declarat prof. univ. dr Vera Dobrescu, inițiatoarea proiectului.

Bucuria învățării o avem atunci când ne implicăm în aceste activități practice în care învățăm direct de la profesioniști, suntem în legătură cu companiile și furnizorii de materiale, conștientizăm problemele legate de schimbările sociale din comunitate și putem să intervenim și noi în rezolvarea lor prin proiecte simple și inovatoare.” a precizat și Antonia Olaru, autoarea proiectului câștigător, Nautilus.

Participarea la proiecte demarate în urma unei colaborări între cele două comunități, academică și locală, aduce studenții mai aproape de realitatea comunității locale încă din timpul anilor de studiu și îi determină să se implice ulterior în viața comunității, să contribuie la dezvoltarea acesteia.

Pentru a oferi studenților  șansa reală de a excela în meseria aleasă și pentru a-i pregăti în concordanță cu cerințele pieței actuale, Facultatea de Horticultură integrează studenții, masteranzii și doctoranzii în procesele de cercetare și în activitățile educaționale. Prin aplicarea practică a conceptelor teoretice, care este de altfel componenta de învățare directă, studenții capătă autonomie, capacitate critică și își dezvoltă abilitățile în domeniul studiat.”, se arată într-un comunicat al USAMV București.

Sursa foto: USAMV București

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.