Învățământ Social Știri generale

VIDEO | Sorin Cîmpeanu: Școlile nu se închid. Ministrul anunță posibilitatea organizării de ore remediale în vacanță, cu prezență fizică, și activități în grădinițe, cu acordul DSP

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni că școlile nu se vor închide, deoarece clasele terminale funcționează după programul normal și că în perioada vacanței se vor putea organiza ore remediale cu prezență fizică. În plus, mai spune ministrul, grădinițele vor putea organiza activități didactice în perioada vacanței, cu acordul DSP.

„Se va organiza simularea de îndată ce ies din carantină localitățile în care funcționează aceste școli. Referitor la ordinul de ministru cu privire la structura anului școlar, el va fi semnat astăzi, aș vrea să fac o precizare importantă. Școlile nu se închid pentru că elevii claselor terminale nu vor avea programul modificat. Deci avem 20 de zile de vacanță: 10 zile pentru sărbătorile pascale catolice, între 2 și 11 aprilie și 10 zile de vacanță pentru sărbătorile pascale ortodoxe, între 30 aprilie și 9 mai. Cele două săptămâni de vacanță suplimentare se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică.

Școlile nu se închid și pentru că activitățile remediale vor putea fi organizate la cerere, inclusiv pe perioada vacanței de primăvară. Acest lucru va avea ca obiectiv micșorarea decalajelor generate de predarea online. De asemenea, grădinițele vor putea solicita efectuarea de activități didactice cu copii cu avizul DSP. Avantajul este că aceste zile de vacanță în luna aprilie se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică în luna iulie, cu condiția respectării regulilor în școli.„, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Urmărește aici declarația de presă a ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.