Eveniment Învățământ Știri generale

ARGEȘ | O directoare a dat în judecată școala pe care o conduce, pentru că nu i-a acordat sporul de condiții vătămătoare. Unitatea de învățământ nu s-a apărat în instanță

Directoarea Școlii Gimnaziale Mircea cel Bătrân” din Pitești a acționat în judecată, prin sindicat, școala pe care o conduce. Ea a cerut să-i fie plătit sporul de condiții vătămătoare deoarece, spune directoarea, lucrează într-un laborator cu 30 de calculatoare. Unitatea de învățământ nu s-a apărat în proces.

Sindicatul Învățământ Preuniversitar Argeșean Muntenia” a dat în judecată Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân” din Pitești și a cerut Tribunalului Argeș să oblige instituția să-i plătească directoarei sporul de 15% pentru condiții periculoase și vătămătoare, începând cu 31.01.2018 și până la intervenirea unor dispoziții contrare sau până la modificarea condițiilor de muncă.

Școala nu a depus întâmpinare pentru a se apăra în proces. Astfel, judecătorul a dat dreptate sindicatului și a obligat unitatea de învățământ să-i acorde directoare sporul de condiții vătămătoare.

„Instanța reține că, începând cu data de 1.01.2010, în măsura în care salariatul își desfășoară activitatea în aceleași condiții sau pe posturi pentru care se acordă spor de 15% pentru condiții vătămătoare și periculoase, acesta are dreptul la acest spor, cu titlu de compensație tranzitorie, până la intervenirea unor dispoziții legale contrare în materie.

Având în vedere că în prezent condițiile de muncă în care reclamanta își desfășoară activitatea sunt aceleași ca și până la data de 31.01.2018, acesteia i se cuvine plata sporului pentru condiții periculoase sau vătămătoare, așa cum este prevăzut de HG nr.34/2018, nefiind stabilite alte procente în raport de factorii de risc.

În aceste condiții, instanța reține că sporul pentru condiții de muncă periculoase sau vătămătoare i se cuvine reclamantei și după data de 31.01.2018, până la intervenția unor dispoziții contrare sau până la modificarea condițiilor de muncă.”, se arată în sentința Tribunalului Argeș.

Decizia nu este definitivă.

Sursa foto: Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân” Pitești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.