Evaluare Națională Examene Știri generale

BACĂU | 10% dintre elevi, absenți la simularea Evaluării Naționale

S-a încheiat simularea Evaluării Naționale, pe care elevii de clasa a VIII-a au susținut-o începând de luni, cu proba scrisă la Limba și literatura română, și au continuat-o marți, cu proba scrisă la Matematică. Miercuri a fost organizată testarea la proba de Limba și literatura maternă, pentru care în județul Bacău s-au înscris elevi de la Școala Gimnazială „Dani Gergely” din comuna Ghimeș-Făget, unde se predă și în limba maghiară.

Nu toți elevii au participat la aceste testări. Mulți dintre ei au ales să lipsească, în condițiile în care această simulare de examen nu este obligatorie. Proporția absenților de la simularea pentru elevii de clasa a VIII-a a fost centralizată și furnizată presei de Inspectoratul Școlar Județean Bacău.

La proba de Limba și literatura română, au fost prezenți 4.454 de elevi din școlile de pe întreg teritoriul județului, iar 456 au absentat. La a doua probă, cea de la Matematică, au fost prezenți 4.433 de elevi și au absentat 477, iar la a treia probă, 17 au fost prezenți și 6 au absentat.”, a declarat prof. Anca Constantinescu, inspector școlar la ISJ Bacău, pentru roeducatia.ro.

În total, în acest an școlar sunt înscriși 4.910 elevi în clasele a VIII-a din unitățile de învățământ băcăuane. Unele cazuri de absenteism pot fi atribuite pandemiei, deoarece există posibilitatea ca unii elevi să fi fost contacți ai unor persoane confirmate cu noul coronavirus și să se afle în izolare.

Prin aceste testări se urmărește familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real, dar și optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale. IMPORTANT! Notele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise, depuse de cei interesați.

Examenul de Evaluare Națională 2021 este programat în vară, între 22 și 25 iunie, cu afișarea rezultatelor finale pe 4 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.