Social Știri generale

Românii au declarat ,,Respect mâncării”

Proiectul InfoCons, finanţat de Uniunea Europeană, s-a încheiat cu succes. Pe parcursul desfăşurării campaniei, românii au fost extrem de interesaţi de materialele, cursurile, dezbaterile şi toate acţiunile la care au luat parte. ,,Ne bucurăm de interesul crescut pe tema risipei alimentare și sperăm că acțiunile noastre vor contribui la reducerea acestui fenomen.”, a transmis preşedintele InfoCons, Sorin Mierlea, într-un comunicat de presă.

Proiectul ,,Respect mâncării” a fost lansat în 2008, în cadrul unui proiect de educaţie non-formală privind risipa alimentară. Campania a fost derulată de InfoCons, împreună cu organizaţii din alte şase state, Lituania, Bulgaria, Letonia, Estonia, Croația și Bangladesh.

Au fost realizate mai multe activităţi de conştientizare a fenomenului risipei alimentare. Acestea au fost împărţite în activităţi fizice şi online, interactive şi de instruire bazată pe simulare.

,,Ne bucurăm de interesul crescut pe tema risipei alimentare și sperăm că acțiunile noastre vor contribui la reducerea acestui fenomen. De altfel, organizația noastră nu este la prima campanie pentru conștientizarea și educarea consumatorilor privind importanța reducerii risipei alimentare. InfoCons luptă continuu, de 10 ani, pentru promovarea reducerii risipei alimentare, atât prin conștientizarea și educarea cetățenilor în calitate de consumatori, dar și a agenților economic, pentru ca întreg lanțul de la producție până pe masa consumatorului să poată fi monitorizat printr-o trasabilitate care, pe lângă calitatea produselor să aducă și o reducere semnificativă a risipei agroalimentare„, a declarat preşedintele InfoCons, Sorin Mierlea.

Redăm mai jos comunicatul integral al InfoCons

Comunicat de presă InfoCons
Comunicat de presă InfoCons

Citeşte şi Românii, cei mai informaţi în privinţa reducerii risipei alimentare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.