Învățământ Social Știri generale

BACĂU | Campanie de strângere de fonduri pentru Școala Gimnazială „Gheorghe Nechita” Motoșeni, prin proiectul „Educaţie pentru viitor, educaţie pentru viață”

Asociația „Har Roditor” oferă sprijin pentru procesul de învățare în localitățile defavorizate din țară, prin implementarea unui proiect inedit, intitulat „Educație pentru viitor, educație pentru viață”. În județul Bacău, acest proiect este organizat pentru Școala Gimnazială „Gheorghe Nechita” Motoșeni, aleasă după ce asociația a primit solicitare din partea directorului acestei unități de învățământ.

Copiii din această școală provin din familii monoparentale, fără venit, deoarece localitatea se află într-o zonă defavorizată. Dorim să venim în ajutorul celor 200 de elevi care frecventează această școală, oferindu-le șansa la educație, șansa la o viată mai bună, dar și oportunitatea de a-i ajuta să-și creeze singuri un viitor prin intermediul educației. Și cadrele didactice întâmpină greutăți în procesul de predare-învățăre -evaluare atât în mediul fizic, cât și online.”, a explicat Cătălin Buluc, reprezentantul Asociației „Har Roditor”, cu sediul în Iași.

Nevoile școlii din Motoșeni se rezumă la lucrurile esențiale desfășurării activității, cum ar fi materialele didactice, truse de matematică, alfabetar, hărți la istorie și geografie, atlasuri, videoproiector, calculatoare, mobilier școlar, table, cărți, truse pentru laboratorul de fizică, chimie, biologie, planșe, tablă interactivă.

„Despre  acest proiect am aflat de la domnul Cătălin Buluc, cel care promovează proiectul «Educație pentru viitor, educație pentru viață.» Am mai avut și alte astfel de parteneriate, prin care am reusit să renovăm toaletele, să mai dotăm structurile care aparțin de școala noastră cu tot ce este necesar, avem și sprijinul autorității locale. Prin toate aceste acțiuni încercăm să atragem fonduri pentru a îmbunătăți calitatea actului nostru educațional. Se știe deja că pentru copiii de la sate educația este singurul «pașaport» pentru o viață mai bună în viitor.”, a spus Adrian Mihăilescu, directorul Școlii Gimnaziale „Gheorghe Nechita” Motoșeni.

În acest moment, în comuna Motoșeni funcționează următoarea rețea școlară: Școala Gimnazială „Gheorghe Nechita” – centru (școala cu personalitate juridică), ce are în structură și Școala Gimnazială Fântânele, Școala Primară Țepoaia, Școala Primară Poiana, Școala Primară Chetreni și Grădinița Șendreți. Sunt, în total, 320 prescolari și elevi.

Sursa foto: facebook.com / Școala Gimnazială „Gheorghe Nechita” Motoșeni

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *