Învățământ Știri generale

Hotărârile pentru funcționarea Ministerului Educației și a Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării au fost publicate în Monitorul Oficial. În ministerul condus de Sorin Cîmpeanu a apărut o direcție nouă, ,,România educată”

Hotărârile de guvern în baza cărora vor funcționa Ministerul Educației și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării au fost publicate în Monitorul Oficial, joi, la mai bine de trei luni de la învestirea guvernului Florin Cîțu. Programul prezidențial ,,România educată” va putea fi implementat odată cu înființarea unei noi direcții dedicate, în cadrul Ministerului Educației.

Potrivit Hotărârii de Guvern publicate joi în Monitorul Oficial, Ministerul Educației va păstra în subordine instituțiile responsabile de educație, inclusiv Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), care administrează aproximativ 20% din finanțarea cercetării românești. Tot la Ministerul Educației rămân și registrele universitare.

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării va coordona principalele consilii cu atribuții în cercetare, agenții naționale active în domeniu, institutele de cercetare-dezvoltare, precum și companii din domeniul comunicațiilor, inclusiv Societatea Națională de Radiocomunicații și Poșta Română.

Ministerul Educației și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării s-au format prin separarea fostului minister, care îngloba educația și cercetarea. Noua entitate care va coordona cercetarea a preluat atribuții și de la alte ministere.

Sursa foto: Monitorul Oficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.