Bacalaureat Examene Învățământ Știri generale

Ministrul Educaţiei, mulţumit de rezultatele de la simulări. Cîmpeanu: Au fost peste aşteptări, deşi elevii au urmat cursuri online

Ministrul Educaţiei este de părere că rezultatele obţinute de elevi la simularea pentru Bacalaureat au fost bune, peste aşteptări. Sorin Cîmpeanu şi-a exprimat mulţumirea că notele au fost mai mari decât în anii precedenţi, în condiţiile în care şcoala s-a desfăşurat o bună parte din timp în sistemul online. Într-o emisiune la postul Aleph News, ministrul a spus că nu există vreo legătură între redeschiderea şcolilor în semestrul al doilea şi creşterea numărului de cazuri de COVID-19.

,,Rezultatele de azi sunt mai bune decât cele din 2016, 2017 și 2018. În 2020 nu au fost susținute aceste probe de simulare. De asemenea, rezultatele sunt apreciate ca fiind bune și din perspectiva din care acești elevi au urmărit partea de cursuri multe luni pe predarea online. Din aceste trei perspective le apreciez ca fiind peste așteptări.

Fără doar și poate această perioadă a generat pierderi, iar rezultatele de astăzi arată profesorilor și fiecărui elev unde trebuie să se concentreze pentru a remedia ce este de remediat până la examenele naționale, care sunt definitorii pentru viitorul oricărui elev.”, a declarat ministrul Educaţiei, la postul Aleph News.

Sorin Cîmpeanu a precizat că a ţinut foarte mult ca simulările să se deruleze cu prezenţă fizică, pentru ca elevii să fie obişnuiţi cu atmosfera de examen. Ministrul a vorbit şi despre creşterea numărului de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, despre care spune că nu a fost influenţată de revenirea elevilor în şcoală.

„Categoric nu. În sprijinul afirmațiilor mele este numărul de infectări din școli, care este mult, foarte mult sub media națională. Educația nu te îmbolnăvește, educația te învață să te protejezi învățând să respecți regulile. Deci educația te învață inclusiv din perspectiva sanitară. Este de asemenea un lucru foarte clar din perspectiva numărului de infectări în rândul personalului din învățământ. Este foarte clar că în școli regulile de protecție sanitară se respectă mult mai bine decât în orice altă locație”, a declarat ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a reafirmat că îşi doreşte ca, după vacanţa prelungită, toţi elevii să se întoarcă în clase. Pentru ca acest lucru să fie posibil, spune ministrul, trebuie să fie respectate patru condiţii:
– respectarea regulilor;
– vaccinarea;
– testarea în masă;
– revenirea pe un trend descendent a numărului de îmbolnăviri.

,,Dacă sunt îndeplinite aceste condiții, vom putea susține cu argumente deschiderea școlilor cu prezență fizică pe final de mai, începutul lunii iunie.”, a explicat ministrul Sorin Cîmpeanu, la postul Aleph News.

Sursa foto: captură Aleph News

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *