Învățământ Social Știri generale

Bursele şcolare pentru elevii din învăţământul preuniversitar, în premieră plătite din bugetul de stat

Elevii primesc, din acest an, burse plătite din bugetul de stat, o premieră în sistemul de învăţământ preuniversitar. Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, suma alocată pentru acest an, 536 de milioane de lei, este dublă faţă de cea acordată anul trecut de administraţiile locale. Mai mult, prin HG 1.064/2020, Guvernul României a stabilit cuantumul minim al burselor la valoarea de 100 de lei (aprobat și asigurat din bugetul de stat), cuantum care poate fi majorat de autoritățile locale din bugetele proprii.

,,Având în vedere că administrațiile județene ale finanțelor publice au inițiat deja procesul de repartizare a acestor sume către autoritățile locale, unitățile de învățământ au obligația să solicite în cel mai scurt timp sumele necesare pentru ca elevii să intre cât mai curând în posesia drepturilor acordate.”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Educaţiei.

Totodată, ministerul transmite consiliilor locale să asigure cuantumul minim garantat de 100 de lei pentru toate tipurile de burse, de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.