Social Știri generale

Muzeul Luvru a postat online toată colecţia de artă, gratuit

482.000 de lucrări expuse la muzeul Luvru din Paris au fost puse la dispoziţia publicului, în mod gratuit, online. Pe platforma digitală a muzeului pot fi văzute lucrări realizate de Michelangelo, Picasso, Leonardo da Vinci, Rembrandt sau Caravaggio. Utilizatorii care accesează galeriile virtuale pot chiar descărca imagini cu opere celebre, precum Gioconda sau Venus din Milo.

Léonard de Vinci (Leonardo di ser Piero da Vinci, dit Leonardo da Vinci)Italie, Musée du Louvre, Département des Peintures, INV 779 – https://collections.louvre.fr/ark:/53355/cl010062370 – https://collections.louvre.fr/CGU

În lipsa vizitatorilor, colecţia digitală cu operele de artă a fost concepută pentru iubitorii de artă, precum şi pentru cercetători. Include lucrări din Luvru, din Muzeul Naţional Eugène-Delacroix, sculpturi din grădinile Tuileries şi Carrousel şi din Musees Nationaux Recuperation, recuperate după Al Doilea Război Mondial şi încredinţate Luvrului până când pot fi returnate proprietarilor legitimi.

Platforma digitală oferă utilizatorilor mai multe posibilităţi de a accesa operele de artă, fie prin căutare după colecţie, fie după albume tematice sau prin căutări avansate. O hartă interactivă le permite vizitatorilor să exploreze muzeul şi operele de artă în funcţie de sala în care sunt expuse.

,,Pentru prima dată, oricine poate accesa gratuit întreaga colecţie de lucrări de pe un computer sau smartphone, indiferent dacă sunt expuse în muzeu, împrumutate, chiar pe termen lung, sau depozitate. Uimitoarea moştenire culturală a Luvrului este acum la doar un clic distanţă! Sunt sigur că acest conţinut digital va inspira în continuare oamenii să vină la Luvru pentru a descoperi colecţiile în persoană.”, a declarat Jean-Luc Martinez, directorul Muzeului Luvru, în presa franceză.

Peste 21 de milioane de vizitatori au accesat lucrările de artă, puse la dispoziţie în mediul online. În 2019, înainte de pandemie, Luvru a fost cel mai vizitat muzeu din lume, cu peste 9,6 milioane de persoane. În 2020, a vândut doar 2,6 milioane de bilete.

Sursa foto: platformă digitală Muzeul Luvru, Paris

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.