Învățământ Sănătate Social Știri generale

Numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 în rândul elevilor şi personalului din învăţământ, în scădere înainte de vacanţă

Evoluţia situaţiei epidemiologice la nivelul unităţilor de învăţământ preuniversitar este în scădere. Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, în ultima zi de şcoală, 2.610 elevi/copii erau depistaţi pozitiv cu COVID-19. Numărul personalului din învăţământ infectat era, pe 1 aprilie de 2.171 de persoane.

,,Conform datelor transmise și asumate de către unitățile de învățământ preuniversitar și inspectoratele școlare județene, se constată o tendință de scădere a numărului de infectări cu Covid-19, atât în rândul elevilor, cât și al personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic.“, se arată în comunicatul Ministerului Educaţiei.

Grafic evoluţiei cazurilor de infectare cu COVID-19 la nivelul unităţilor de învăţământ, pentru perioada 15.03 – 01.04.2021, Ministerul Educaţiei

Graficul cazurilor de COVID-19 raportate la nivelul unităţilor de învăţământ în perioada 15.03 – 01.04.2021 arată că cele mai multe confirmări au fost pe 26 martie. Atunci, au fost raportaţi 2.740 de copii / elevi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 şi 2.514 angajaţi din Educaţie, personal didactic, didactic auxiliar şi nedidactic.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *