Sănătate Social Știri generale

Vaccinarea copiilor împotriva COVID-19 ar putea începe în vară şi în România

Vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani ar putea începe în România din trimestrul al treilea al acestui an,a spus coordonatorul campaniei de imunizare, la postul Digi 24. Mesajul lui Valeriu Gheorghiță a venit după ce compania Pfizer a anunțat că vaccinul său anti-COVID este 100% eficient la copiii din această categorie de vârstă.

,,Este cât se poate de clar că este un vaccin sigur și eficient, inclusiv la grupa de vârstă 12-15 ani, și probabil că se va dovedi la fel și la celelalte grupe de vârstă. Noi estimăm că într-o perioadă de două luni vom avea o autorizare oficială atât de la Agenția Americană pentru Medicamente, cât și de la Agenția Europeană, așa încât vom putea și noi din trimestrul trei, probabil, să dăm posibilitatea și celor care doresc cu vârsta sub 15 ani să se vaccineze.” a transmis medicul Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 s-a arătat mulţumit de numărul tinerilor de peste 16 ani care s-au vaccinat.

,,Erau și din etapa a doua, fiind cu boli cronice, câteva mii. Ne-am uitat și la această grupă de vârstă, cum ne-am uitat și la peste 100 de ani și erau câteva zeci de persoane vaccinate și m-am bucurat foarte mult.„, a precizat Valeriu Gheorghiţă.

Pfizer şi BioNTech a anunțat săptămâna aceasta că vaccinul anti-COVID-19 pe care îl produc are o eficiență de 100% în cazul copiilor din grupa de vârstă 12 – 15 ani. Concernul Pfizer-BioNTech speră să înceapă vaccinarea acestei grupe de vârstă înainte de noul an școlar. În paralel, a început un studiu și pentru grupa de vârstă 6 luni – 11 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.