Învățământ Social Știri generale Video

VIDEO | Sorin Cîmpeanu: Toate cadrele didactice primesc salariul întreg pentru luna aprilie. Concediul este opţional

Ministrul Educaţiei a spus, la postul b1TV, că toate cadrele didactice din România vor primi salariul integral pentru luna aprilie, în care majoritatea elevilor au vacanţă prelungită. Sorin Cîmpeanu a clarificat şi informaţiile legate de concediul dascălilor. ,,Este opţional, nu intră forţat în concediu, aşa cum s-a indus ideea”, a precizat ministrul.

,,Colegii mei din Ministerul Educaţiei au emis o instrucţiune în care, la punctul 2, se precizează foarte clar <<Cadrele didactice îşi pot lua concendiu în luna aprilie.>>. Deci este opţional, nu intră, aşa cum s-a indus ideea, forţat în concediu. Toate cadrele didactice din România vor primi, în luna aprilie, salariul întreg.„, a declarat ministrul Educaţiei, într-o intervenţie telefonică la postul b1TV.

,,Ministerul Educaţiei, inspectoratele şcolare şi unităţile de învăţământ nu vor impune personalului angajat limitări ale dreptului la concediul de odihnă. În consecinţă, salariaţii vor putea fi programaţi sau reprogramaţi în concediu de odihnă, în perioada 2 aprilie – 4 mai 2021, la solicitarea / cu acordul acestora, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.„, se arată şi într-un comunicat al Ministerului Educaţiei, semnat de secretarul de stat Sorin Ion.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a vorbit la postul b1TV şi despre recuperarea materiei, în perioada vacanţei.

,,Am insistat să lăsăm posibilitatea derulării orelor de recuperare inclusiv pe perioada vacanţei. Aceste ore remediale se organizează pe grupe mici, care nu pun probleme epidemiologice pentru învăţământul primar şi gimnazial, obligatoriu cu prezenţă fizică, iar pentru învăţământul liceal pot fi şi cu prezenţă fizică şi online. Este un lucru important pentru că, aşa cum bine aţi precizat, învăţământul online a accentuat inechitatea deja existentă înainte de pandemie în învăţământul românesc.„, a explicat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la postul b1TV.

Vezi AICI intervenţia integrală a ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la postul b1TV

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu: Școlile nu se închid. Ministrul anunță posibilitatea organizării de ore remediale în vacanță, cu prezență fizică, și activități în grădinițe, cu acordul DSP

Sursa foto: captură b1TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.