Învățământ Sănătate Social Știri generale

Secretarii de stat din Ministerul Educaţiei vor promova, în fiecare judeţ, importanţa testării în şcoli şi a vaccinării personalului din învăţământ

Ministrul Educaţiei trimite secretarii de stat în fiecare judeţ al ţării, pentru a promova importanţa testării elevilor în şcoli şi a vaccinării dascălilor. Măsura vine ca urmare a eşecului campaniei de testare cu ajutorul testelor antigen rapide. După ce Ministerul Sănătăţii a anunţat că nu are bază legală pentru achiziţia de teste non-invazive pentru şcoli, Sorin Cîmpeanu a anunţat că va propune redeschiderea tuturor şcolilor fără condiţia testării în unităţile de învăţământ.

,,Tocmai ce am constituit o echipă din cei cinci secretari de stat din Ministerul Educaţiei, care, începând de miercuri, vor merge în fiecare judeţ şi vor face întâlniri cu toţi responsabilii din toate şcolile din respectivul judeţ, pentru a promova necesitatea şi importanţa testării în şcoli, alături de importanţa vaccinării personalului didactic. Facem tot ce depinde de noi pentru a susţine procesul de vaccinare şi procesul de testare, în condiţiile stabilite de Ministerul Sănătăţii, care a distribuit 1.150.000 de teste în DSP-uri pentru uzul şcolilor, în aşa fel încât, foarte important, Ministerul Educaţiei doreşte deschiderea cât mai grabnică a tuturor şcolilor cu prezenţă fizică, indiferent de scenariu, verde, galben, roşu.„, a declarat Sorin Cîmpeanu, luni, într-o intervenţie telefonică la postul Antena 3.

Decizia ministrului Educaţiei a venit după ce a solicitat Ministerului Sănătăţii sprijin pentru achiziţia de teste non-invazive pentru şcoli, iar răspunsul a fost negativ.

,,Dacă Ministerul Sănătăţii, care are deplină competenţă să se pronunţe, ne spune că nu sunt relevante… sigur, trecem peste viciile de comunicare şi de coordonare, sau putem trece peste ele, dar Ministerul Educaţiei se repoziţionează.”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a precizat că acţiunea de informare la care vor participa secretarii de stat are ca scop intrarea în normalitate a şcolii, deoarece pierderile suferite de elevi în timpul cursurilor online sunt mari.

Citeşte şi Reacţii după folosirea a 2% dintre testele din şcoli – Ministerul Sănătăţii: Este un număr care nu este neglijabil. Ministerul Educaţiei: Vom propune doar trei condiţii pentru redeschiderea tuturor şcolilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.