Învățământ Social Știri generale

BACĂU | Aproape 9 milioane de lei, bani europeni, pentru Colegiul Tehnic de Comunicații „N.V. Karpen”

A fost semnată finanțarea de 8,82 de milioane lei pentru Colegiul Tehnic de Comunicații „Nicolae Vasilescu Karpen”, prin Programul Operațional Regional, axa prioritară „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”. Proiectul a fost inițiat de autoritatea locală încă de anul trecut, iar echipa de implementare este de la Agenția de Dezvoltare Locală Bacău.

Vor fi realizate investiții specifice privind modernizarea și reabilitarea căminului și a liceului, cu ajutorul finanțării europene și sprijinul Ministerului Dezvoltării. Lucrările urmează să contribuie la creșterea eficienței energetice și, implicit, la reducerea cheltuielilor destinate alimentării cu energie termică a clădirii. De asemenea, dotarea cu surse alternative de energie va contribui la reducerea emisiilor de CO2 și la creșterea consumului de energie din surse regenerabile.

,,Este un proiect al Primăriei Bacău, cu fonduri europene, depus pe Axa 4, un proiect ce vizează reabilitarea energetică a clădirilor. Vor fi reabilitate două corpuri de clădire, principalul corp al liceului – corpul A, cu săli de clase și laboratoare – și căminul împreună cu grădinița. O să se refacă absolut tot ce ține de instalații, inclusiv termoizolație, acoperiș și lucrări de arhitectură.”, a declarant prof. Remus Cazacu, directorul Colegiului Tehnic de Comunicații „N.V.Karpen”.

Investiția are în vedere refacerea instalațiilor electrice, sanitare, de încălzire, de ventilație, de gaze, amenajarea și dotarea laboratoarelor, placări cu gresie și faianță, înlocuire uși interioare și montat linoleum, precum și lucrări exterioare la fațadă. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă sprijinirea dezvoltării urbane durabile prin realizarea investițiilor în educație, iar obiectivele specifice țin, pe lângă modernizarea și reablitarea infrastructurii, de dezvoltarea capacității de învățare a elevilor prin îmbunătățirea condițiilor de lucru și cazare, dar și de reducerea abandonului școlar în cadrul Colegiului Tehnic de Comunicații „N.V. Karpen”.

Sursa foto: facebook.com / Colegiul „N. V. Karpen” Bacău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.