Eveniment Universitate

ARAD | Rectorul Universității ,,Aurel Vlaicu” nu mai este profesor universitar, după acuzațiile de plagiat masiv. Ministerul Educației a sesizat instanța

Ramona Lile, rectorul Universității ,,Aurel Vlaicu” din Arad, a fost retrogradată academic. Aceasta nu mai este profesor universitar, ca urmare a acuzațiilor de plagiat. Consiliul Național de Etică a făcut o solicitare Ministerului Educației, în care se arată că Ramona Lile a copiat masiv blocuri de texte în mai multe articole științifice, pe care le-a semnat în calitate de coautor.

Solicitarea Consiliului Național de Etică a fost pusă în practică printr-un ordin de ministru. Astfel, Ramona Lile și-a pierdut gradul academic de profesor universitar și este acum conferențiar. Ministerul Educației a sesizat instanța pentru anularea parțială, în contencios administrativ, a ordinului de ministru care acordă calitatea academică de profesor universitar rectorului de la Arad. Respectivul ordin vizează mai multe persoane, astfel că s-a solicitat anularea parțială. De asemenea, Ministerul Educației a cerut Consiliului de Etică și Management Universitar să analizeze situația și să facă propuneri cu privire la poziția de rector ocupată de Ramona Lile.

Recent, Consiliul Național de Etică a Cercetării a constatat că șase articole semnate de Ramona Lile, în calitate de coautor, conțineau blocuri de texte preluate, majoritar, fără modificări ulterioare și fără citarea sursei. Potrivit consiliului, ,,modelul comun de plagiere sugerează că plagiatul colectiv a avut un numitor comun, fie într-o persoană comună în toate echipele de semnatari, fie în cultura organizațională”.

Sursa foto: captură facebook.com / Universitatea ,,Aurel Vlaicu” Arad

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *