Bacalaureat Evaluare Națională Examene Știri generale Video

VIDEO | Examenele naționale, cu prezență fizică în toate localitățile. Sorin Cîmpeanu: Discutăm cu CNSU să fie adoptată o excepție

Ministrul Educației a declarat, vineri, că au fost demarate discuții cu Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) pentru ca, în situația în care vor exista localități carantinate în preajma examenelor naționale, să fie adoptată o excepție astfel încât toți elevii să poată participa la testări cu prezență fizică. ,,Se va lua în calcul această propunere când ne vom apropia de perioada examenelor”, a precizat Sorin Cîmpeanu, într-o intervenție telefonică la postul Antena 3.

,,Examenele naționale urmează a se organiza peste două luni și jumătate. Pe 22 iunie încep. Până atunci, să sperăm că situația va fi mult îmbunătățită față de cea de acum. Acum, astăzi, avem 140 de localități care au depășit rata de infectare de 6. (…) Chiar dacă vom avea localități carantinate, dar eu sunt convins că în luna iunie, pe 22, când începe examenul de evaluare națională, sau pe 28, când începe Bacalaureatul, nu vom avea o astfel de situație. Dar dacă vom avea, am demarat deja discuțiile la nivelul CNSU și sunt convins că o să se poată adopta o decizie de excepție pentru ca elevii să susțină aceste examene definitorii pentru viitorul lor. (…) Se va lua în calcul această propunere în momentul în care ne vom apropia de examenele naționale.„, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Antena 3.

Ministrul a precizat că se va pune, în continuare, accent pe respectarea tuturor regulilor de protecție împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2. Mai mult, de la demararea campaniei ,,Vaccinare și testare pentru învățare!”, secretarii de stat din Ministerul Educației au susținut nevoia vaccinării și a testării în mai mult de un sfert dintre județele României.

Vezi AICI intervenția integrală a ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, la postul Antena 3.

Sursa foto: captură Antena 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.