Învățământ Social Știri generale

PROPUNERI | Vacanța de vară, mai scurtă, semestrele sunt înlocuite cu trimestre

Ministrul Educației a anunțat, duminică, la postul Digi 24, că anul școlar ar putea fi împărțit în trimestre, în loc de semestre, ca în prezent. Modificarea ar putea avea loc începând din toamna anului 2022, după ce va fi analizată de Ministerul Educației, sindicate, asociațiile de părinți și cele ale elevilor. Mai mult, vacanța de vară s-ar putea scurta, astfel încât elevii să revină în bănci la 1 septembrie.

,,Nu excludem nicio variantă, nici revenirea la trimestre, dacă va exista un consens al profesorilor, elevilor și părinților în acest sens, dar numai după consultări și nu mai devreme de anul școlar 2022 – 2023.”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, la postul Digi 24.

Extinderea anului școlar prin scurtarea vacanței de vară ar putea fi aplicată tot din toamna anului viitor. Potrivit unui ordin de ministru, în 2021, elevii vor începe noul an școlar în data de 13 septembrie. Modificările pe care Ministerul Educației le are în vedere ar putea fi aplicate și mai devreme, dacă va exista consens, a mai explicat ministrul.

,,Dacă și numai dacă principalii parteneri de dialog social ai Ministerului Educației (FSLI, Federația Spiru Haret, Consiliul Național al Elevilor și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți) ajung la un consens și revin în mod unanim asupra calendarului aprobat în urma consultărilor de la începutul anului 2021, Ministerul Educației are deplina disponibilitate de a reveni asupra calendarului, în sensul extinderii perioadei de cursuri încă din anul școlar 2021 – 2022, atrăgând, însă, atenția asupra deficitului de predictibilitate generat de această eventuală revenire.”, a precizat Sorin Cîmpeanu, la postul Digi 24.

Ministrul Educației a explicat că extinderea perioadei de cursuri este necesară pentru recuperarea pierderilor educaționale generate de predarea online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.