Învățământ Sănătate Social Știri generale

Sute de mii de autoteste pentru depistarea COVID-19, distribuite pentru elevii și personalul din educație din Grecia

Guvernul de la Atena a distribuit luni, gratuit, 380.000 de teste pentru depistarea cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2, informează DPA, citată de Agerpres. Cele mai multe vor fi destinate sistemului de învățământ, pentru testarea elevilor, a profesorilor și a personalului auxiliar. Alte 10 milioane de autoteste vor fi distribuite în săptămânile următoare.

,,Primii rezidenţi din Atena care vor fi testaţi în cadrul acestui program vor fi aproximativ 250.000 de elevi din ultimele trei clase de liceu, precum şi profesorii şi personalul auxiliar din acele unităţi de învăţământ.”, a declarat prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis pentru televiziunea de stat ERT, potrivit Agerpres.

Prim-ministrul grec a anunțat că, în liceele din Atena, au fost confirmate 613 cazuri de infectare cu COVID-19. Cei mai mulți dintre elevii depistați pozitiv nu au prezentat simptome, dar au fost nevoiți să se izoleze la domiciliu, o măsură care s-a aplicat și în cazul profesorilor. De luni, elevii din ultimele clase din liceele locale au revenit la cursuri cu prezență fizică, după mai multe săptămâni în care toate școlile din Grecia au fost închise.

Autotestele distribuite gratuit de guvernul elen vor putea fi ridicate din farmaciile locale. Printre beneficiarii lor vor fi și persoanele care lucrează în domeniul comerțului, livrărilor, șoferii din transportul public și conductorii de tren. Ei se vor testa singur la domiciliu, la două săptămâni.

Foto: Liceu Grecia, Yorgos Karahalis/AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.