Gimnaziu Învățământ primar Liceu Pregătitoare Știri generale Universitate

BACĂU | Studenții şi elevii din clasele terminale învață tot online

Universităţile ,,Vasile Alecsandri” şi ,,George Bacovia” din Bacău vor susţine cursurile în sistem online până la 1 mai. Decizia a fost luată de conducerile instituţiilor de învăţământ superior, în contextul situaţiei epidemiologice din judeţ. Tot online se desfăşoară şi activităţile didactice ale elevilor din anii terminali.

„Având în vedere situația epidemiologică la nivelul Municipiului Bacău, în ședința Senatului Universitar s-a aprobat continuarea desfășurării activităților didactice online, până la apariția unei situații pandemice favorabile”, a anunțat Universitatea de stat „Vasile Alecsandri” din Bacău. Și Universitatea „George Bacovia” a transmis tot în actualul context epidemiologic al evoluției pandemiei din județul Bacău și din celelalte județe ale Moldovei, precum și al faptului că încă nu s-a încheiat campania de vaccinare împotriva COVID-19 a studenților și cadrelor didactice, că Senatul instituției de învățământ superior, întrunit în ședință, a hotărât ca desfășurarea activităților didactice să se desfășoare, în continuare, în format online până pe 01.05.2021.

Conform structurii anului universitar, în perioada 03.05 – 09.05.2021 studenții vor fi în vacanță. Pentru a hotărî modalitatea de desfășurare a activității didactice după data de 10 mai 2021, Senatul Universității se va întruni într-o nouă ședință la sfârșitul lunii aprilie. Serviciile suport ale universității, respectiv biblioteca, secretariatul şi casieria sunt deschise în continuare pentru studenți.

Elevii din clasele a VIII-a (aproximativ 4.900 în tot județul), a XII-a și a XIII-a (4.430 în total) și-au reluat de luni cursurile, după o săptămână de vacanță. Activitățile didactice se desfășoară online, în intervalul 12 – 29 aprilie 2021. Ei vor avea o nouă vacanță în perioada 30 aprilie – 9 mai, pentru Sărbătorile Pascale Ortodoxe. Vacanţa se va încheia pentru elevii din celelalte clase pe data de 4 mai.

Grupele din învăţământul preşcolar, clasa pregătitoare, a VII-a, a IX-a, a X-a şi a XI-a vor încheia semestrul al doilea în data de 25 iunie, în loc de 18 iunie. Examenele naţionale se vor desfăşura la datele stabilite, conform calendarelor aprobate: 22 / 25 iunie – Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a și 28 iunie / 1 iulie – probele scrise ale examenului de Bacalaureat. Probele de competenţe din cadrul examenului de Bacalaureat vor fi echivalate conform unei proceduri elaborate de Ministerul Educaţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.