Învățământ Social Știri generale

Sorin Cîmpeanu: Nu am nicio rezervă pentru niciun tip de vaccin. Să vedem şi cum folosesc alte state testele non-invazive în şcoli

Ministrul Educaţiei a declarat, marţi, că vaccinarea este singura soluţie pentru a pune capăt crizei sanitare provocate de virusul SARS-CoV-2. Mesajul a fost transmis în timpul conferinţei ,,Vaccinare și testare pentru învățare”. ,,Orice şansă de a depista cazuri pozitive este binevenită” a mai spus Sorin Cîmpeanu, referitor la testarea în şcoli.

,,Vaccinarea este singura soluţie pentru a încheia această criză sanitară. Toate celelalte, că vorbim de testare, că vorbim de reguli de distanţare, că vorbim de aerisire spaţii, (…) ne ajută să ţinem sub control criza sanitară până când va fi soluţionată şi soluţionarea poate fi numai şi numai prin vaccinare.“, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a dat exemplul propriu, atunci când a menţionat tipurile de vaccin.

,,În familia mea suntem trei cadre didactice. (…) Ne-am vaccinat şi cu Pfizer, şi cu AstraZeneca, cu ce a fost. Personal, mă gândesc că poate să însemne ceva. Nu am avut niciun fel de rezervă şi nu am niciun fel de rezervă pentru niciun tip de vaccin. Beneficiile sunt, fără doar şi poate, mult mai importante decât eventualele riscuri.“, a precizat Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a susţinut că ar trebui să vedem şi ce fac alte state în privinţa testării şi ce tipuri de teste se folosesc.

,,Testarea este una din măsurile care pot ajuta la ţinerea sub control şi pentru testare, cred că nu este un secret, am pledat, pledez şi voi pleda pentru testare cu orice fel de mijloace care sunt relevante. (…) Orice şansă de a depista cazuri pozitive este binevenită, pentru a lua toate măsurile care se impun pentru a contribui la protecţia sanitară în unităţile de învăţământ. (…) Soluția este să nu inventăm roata în țară. Soluția este să vedem cum folosesc alte state în școli, dar nu numai în școli, aceste teste non-invazive, care sunt puse la dispoziție gratuit de stat pentru elevi.“.

Sorin Cîmpeanu a vorbit şi despre celelalte reguli de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, de la aerisirea încăperilor, respectarea regulilor de igienă, până la purtarea măştii, şi a pus accent pe respectarea distanţei fizice adecvate.

Sursa foto: captură conferință ,,Vaccinare și testare pentru învățare”

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *