Învățământ Sănătate Social Știri generale

Profesorii care nu se vaccinează ar putea preda exclusiv online. Cîmpeanu: Există presiune din partea părinţilor

Ministrul Educaţiei a declarat, marţi, că mulţi părinţi au cerut ca reluarea cursurilor cu prezenţă fizică să se facă doar la clasele ale căror cadre didactice s-au vaccinat. Sorin Cîmpeanu nu exclude varianta în care profesorii care refuză imunizarea să ţină cursuri doar online.

,,Vă împărtășesc o experiență din ceea ce primesc eu ca ministru și ministerul. E o presiune din ce în ce mai mare din partea părinților de a solicita reluarea școlii cu prezență fizică doar cu cadrele didactice vaccinate. Sunt din ce în ce mai mulți acei părinți. Sigur, există probleme de confidențialitate a actului medical, există foarte multe aspecte care trebuie luate în discuție. Dar vă spun că este această presiune care s-ar putea să ne ducă la un moment dat… Cu tot dragul, colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate vor preda online, chiar dacă în școala respectivă vor fi activități cu prezență fizică.„, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, în timpul conferinţei ,,Vaccinare și testare pentru învățare”.

Ministrul a precizat că este deocamdată o ipoteză în această privinţă şi că o decizie ar putea fi luată în funcţie de cât de mare va fi presiunea din parea părinţilor.

Sursa foto: captură conferință ,,Vaccinare și testare pentru învățare”

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu: Nu am nicio rezervă pentru niciun tip de vaccin. Să vedem şi cum folosesc alte state testele non-invazive în şcoli

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.