Sănătate Social Știri generale Universitate

IAȘI | USAMV a demarat Campania națională „Vaccinare și testare pentru învățare”, inițiată de Ministerul Educației

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” (USAMV) Iași a început informarea ieşenilor cu privire la existența și funcționarea Centrului de vaccinare din campusul universității, se arată într-un comunicat remis presei. USAMV Iași a asigurat cadrul juridic și administrativ pentru avizarea, organizarea și funcționarea Centrului de vaccinare, în colaborare cu Primăria Municipiului Iași și Direcția de Sănătate Publică Iași.

22 angajați deservesc Centrul de vaccinare. Este vorba despre 5 medici, 10 asistenți medicali și 7 registratori. Dintre aceștia, 7 angajați sunt studenți și masteranzi ai USAMV Iași. Antrenarea studenților în activitatea centrului de vaccinare a însemnat implicarea și responsabilizarea acestora în campania de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2. Studenții care participă la programul de vaccinare reprezintă liantul dintre centru și ceilalți colegi, contribuind la informarea corectă și mobilizarea cât mai multor tineri către vaccinare

.Existența unui centru de vaccinare în campusul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași vizează trei obiective majore în contextul pandemiei COVID-19:
– vaccinarea cadrelor didactice și a personalului auxiliar, ajutând astfel la continuarea procesului de învățământ în forma fizică;
– vaccinarea studenților, cu scopul de a limita răspândirea pandemiei în colectivități (cămine, laboratoare, săli de cursuri); 
– vaccinarea tuturor ieșenilor care nu au găsit un punct de vaccinare în apropiere, fiind știut faptul că unele persoane au fost programate pentru vaccinare și în alte orașe din apropierea Iașului.

Achiziționarea de către conducerea USAMV Iași de teste rapide pentru depistarea virusului COVID-19 și efectuarea lor de către medicii cabinetului studențesc a însemnat continuarea eforturilor universității de a depista precoce, de a preveni transmiterea COVID 19 și de a asigura condiții optime pentru desfășurarea procesului didactic, se mai arată în comunicatul de presă.

Numărul total de vaccinări, până la data de 13.04.2021, este de 4.484 persoane, dintre care 435 tineri cu vârste cuprinse între 18 și 26 de ani, 28 de elevi și 325 studenți / masteranzi / doctoranzi de la toate marile universități ieșene: USAMV Iași, Universitatea „Al. I. Cuza”, Universitatea Tehnică „Gh. Asachi”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa”, Universitatea de Arte „George Enescu”. S-au prezentat la vaccinare inclusiv studenți străini, din Franța, Germania, Moldova, SUA, Marea Britanie, Italia, Elveția, Spania, Italia, Israel, Maroc, Egipt, Tunisia, Brazilia, Nigeria, Taiwan, China şi Indonezia.

În cadrul USAMV Iași vor fi realizate întâlniri atât cu studenții, cât și cu întreg personalul didactic sau nedidactic, pentru discuții, informare și prezentarea la zi a situației în legătură cu imunizarea în comunitatea noastră academică. Astfel, în zilele imediat următoare au fost programate pentru facultățile de Zootehnie – joi la ora 14:00, Agricultură – vineri la ora 14:00 Medicină Veterinară – luni la ora 14:00, și Horticultură – marți la ora 14:00.  

Continuarea testărilor și vaccinării în universitate va permite relaxarea condițiilor de comunicare interpersonală, continuarea cursurilor prin prezența fizică, indispensabile procesului educațional, dar și contactul mai facil cu alte centre de învățământ din țară sau din străinătate. De asemenea, studenții străini imunizați vor putea călători în siguranță atât în spațiul european, cât și în afara acestuia.

Stagiile de practică desfășurate de facultățile USAMV, care implică deplasări ale studenților în centrele de practică ale universității, în diferite județe ale țării vor fi realizate în siguranță maximă având studenții vaccinați și cu rapel.

,,Ne dorim o comunitate academică sănătoasă, solidară acțiunilor naționale și prezentă fizic la toate evenimentele care au legătură cu procesul educațional.”, a transmis prorectorul Liviu Miron, responsabilul în universitate cu toate acțiunile legate de COVID-19.

Sursa foto: pliant campanie ,,Vaccinare și testare pentru învățare”, Ministerul Educaţiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.