Învățământ Știri generale

Ministerul Educaţiei a încetat TOATE parteneriatele cu asociaţia lui Alexandru Cumpănaşu

Ministerul Educaţiei a încetat toate parteneriatele cu Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, a lui Alexandru Cumpănaşu. Este vorba despre trei proiecte, încheiate în 2018 şi 2019, potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei.

Proiectele în care au existat parteneriate cu AID

1. „Sistem de Management al Calității pentru Ministerul Educației și Cercetării și structuri subordonate – CAF
În acest proiect, după încetarea parteneriatului cu AID, Ministerul Educației a preluat responsabilitatea implementării activităților pentru finalizarea și atingerea obiectivelor din contractul de finanțare, potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei.

2. ,,Noi Perspective în Educație – NPE”
În acest proiect, după încetarea parteneriatului cu AID, Ministerul Educației a preluat responsabilitatea implementării activităților pentru finalizarea și atingerea obiectivelor din contractul de finanțare prin noua structură din cadrul ministerului – Direcția Generală România Educată.

3. ,,Dezvoltarea de Reglementări Instituționale privind Etica, Integritatea și Anticorupția în sistemul de educație”
În cadrul acestui proiect, a fost încetat atât acordul de parteneriat cu AID, cât și cu Academia de Poliție „AI. I. Cuza” din București.

Potrivit comunicatului de presă al Ministerului Educaţiei, s-a luat şi decizia rezilierii contractului de finanțare încheiat în 2018, derulat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2016 – 2020.

,,În prezent, între Ministerul Educației și Asociația pentru Implementarea Democației (AID) nu există nicio colaborare / parteneriat / acord privind desfășurarea unor activități finanțate din fonduri europene.”, se precizează în comunicatul de presă al Ministerului Educaţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.