Gimnaziu Învățământ Învățământ primar Pregătitoare Știri generale

GORJ | Campanie de siguranță online, creată de elevii gorjeni, în cadrul competiției naționale ,,Eroii internetului”

Elevii din ciclul primar și gimnazial din județul Gorj au fost invitați să participe la Competiția Națională ,,Eroii internetului”, inițiată de Adfaber, cu sprijinul Google. Concursul le oferă elevilor oportunitatea să creeze o campanie de conștientizare în școala lor, privind siguranța online.

Potrivit regulamentului competiției, un elev poate participa la concurs doar într-o singură echipă, în timp ce profesorul se poate înscrie în calitate de coordonator al mai multor echipe. Pot exista și echipe în care mentorul formează grupuri cu elevi de la clase diferite, dar aparținând aceleiași unități de învățământ, cu condiția ca elevii să nu mai facă parte și din alte echipe.

Pot participa elevi de până la clasa a VIII-a, preocupați de crearea unui mediu sigur pe internet. Ei își vor alege un capitol din cei cinci piloni ai programului ,,Eroii internetului” și vor realiza împreună un proiect. Echipele vor crea o campanie de conștientizare, care va cuprinde:
– o prezentare detaliată în format PPT sau video a campaniei de conștientizare pe tema de securitate online aleasă, precum și informații despre membrii echipei și rolurile fiecăruia în campanie;
– o colecție de fotografii care surprind etapele creării campaniei în școală;
– cel puțin un material video cu prezentarea campaniei și momente din timpul lecțiilor;
– minimum cinci fotografii / materiale vizuale, create pentru documentarea derulării campaniei;
– cel puțin un poster / afiș / desen dedicat campaniei, creat de echipă;
– fotografii cu panoul școlar dedicat campaniei, creat de echipă și expus în școală, un mesaj creativ menit a fi trimis elevilor / părinților / profesorilor, pentru a-i încuraja să exploreze programul ,,Eroii internetului” și să învețe cum să fie în siguranță în mediul online.

Cei care vor să participe la concurs trebuie să se înscrie în echipă de cel mult șapte elevi și un profesor, în rol de mentor. Echipele trebuie înregistrate online, doar de cadrele didactice, la solicitarea elevilor și a părinților. Termenul limită pentru înscrierea echipelor în competiție este 30 aprilie 2021, ora 23:59. Jurizarea va avea loc în perioada 17 – 28 mai 2021, iar pe 1 iunie, vor fi anunțați câștigătorii.

Vor fi desemnate trei echipe învingătoare ale campaniei de siguranță online. Pentru echipa de pe primul loc, se vor oferi 10 Chromebooks pentru dotarea școlii, tablete pentru elevi și profesor, trofeu și surprize ,,Eroii internetului”. Echipa de pe locul doi va primi tablete pentru elevi și profesor, trofeu și surprize, iar cei de pe locul trei se vor alege cu un trofeu și cu suprizele ,,Eroii internetului”.

Sursa foto: captură adfaber.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.