Învățământ Social Știri generale

SONDAJ | Din cinci elevi, unul are nevoie de ore remediale. Aproape 60% dintre părinți sunt de acord cu testarea copiilor cu teste non-invazive

Majoritatea părinților sunt de acord cu testarea copiilor la școală, cu teste non-invazive, pe bază de salivă, o arată datele unui sondaj online al Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, obținut de roeducatia.ro. 19% dintre participanții la studiu au menționat nevoia de ore remediale pentru copiii lor, ca urmare a modului în care s-a desfășurat școala, de la debutul pandemiei. Două treimi dintre respondenți sunt de acord ca elevii să fie prezenți în bănci și în localitățile unde rata de infectare depășește trei cazuri la mia de locuitori.

Peste 40% dintre participanții la studiu au declarat că, în opinia lor, nivelul de cunoștințe al copilului este optim, în contextul în care procesul de învățare s-a desfășurat cu dificultăți, din cauza pandemiei. 37% au spus că nivelul nu este optim, în timp ce 19% consideră că, în acest moment, copiii lor au nevoie de activități remediale.

Rezultat studiu Federația Națională a Asociațiilor de Părinți

Părinții s-au declarat nemulțumiți de școala online. Mai bine de trei sferturi dintre respondeți au susținut că eficiența activităților școlare la distanță este mai redusă și mult mai redusă, comparativ cu școala desfășurată în sala de clasă.

Rezultat studiu Federația Națională a Asociațiilor de Părinți

Aproape 68 de procente dintre părinți consideră că decizia de continuare a activităților educaționale, în format fizic, în localitățile în care incidența trece de 3 cazuri la 1.000 de locuitori, este benefică pentru elevi și învățarea acestora.

Rezultat studiu Federația Națională a Asociațiilor de Părinți

Propunerea ministrului Educației, ca structura anului școlar să fie împărțită în trimestre, din anul școlar 2022 – 2023, este oportună și eficientă în foarte mare măsură (11%), în mare măsură (13,3%) și într-o oarecare măsură (37,3%).

Rezultat studiu Federația Națională a Asociațiilor de Părinți

Testarea copiilor în școală, pentru depistarea COVID-19, a fost un alt subiect abordat în cadrul studiului. Ministerul Educației a lansat, recent, o campanie de informare, cu sprijinul Federației Naționale a Părinților, privind utilizarea de teste non-invazive pe bază de salivă. Mai mult de jumătate dintre părinți (53,2%) susțin că ar accepta testarea copiilor în școală, cu aceste teste, doar cu acordul lor. 6,5% dintre respondenți au spus că testarea poate fi făcută și fără acord, în timp ce 37% nu vor ca propriul copil să fie testat la școală.

Rezultat studiu Federația Națională a Asociațiilor de Părinți

Majoritatea părinților (65,7%) consideră că, în unitățile de învățământ în care învață copiii acestora, se respectă regulile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2. De asemenea, 55,6% au declarat că revenirea elevilor la școală nu are nicio legătură cu creșterea numărului de infectări.

,,Sondajul cu privire la percepția părinților asupra activităților educative desfășurate în pandemie”, al Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, a fost realizat în mediul online. Într-un interval de 72 de ore, 68.763 de părinți și-au exprimat punctul de vedere. Dintre aceștia, 68,8% au declarat că provin din mediul urban, iar 31,2%, din rural. Referitor la studiile participanților la sondaj, 52,6% au declarat că sunt absolvenți de facultate, 34,7% au studii liceale, iar 12,7%, pregătire de 8 clase sau mai puțin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.